PiaKuparinen Suomalainen hyvinvointi on SUOMALAISEN oikeus!

Sipilä sitoo Suomen jatkuvaan haittamaahanmuuttoon

Paljon on huomiota saanut julkisuudessa hallituksen ja Ay-liikkeen välinen kiista liittyen irtisanomislakiin ja työvoimapolitiikkaan laajemminkin. Asia on tärkeä ja toivottavaa on, että ratkaisu sopimalla saadaan, samalla työrauha palauttaen. Vähemmälle huomiolle tai tarkemmin täysin mediapimentoon on jäänyt joulukuussa allekirjoitettava GCM-sopimus, YK:n laatima sopimus turvallisesta ja jatkuvasta(!) maahanmuutosta.  

Sopimus sisältää äkkiseltään kannatettavia ajatuksia ihmiskaupan hillitsemiseen ja lähtömaiden auttamiseen liittyen.Kiiltävän kuoren alta löytyy kuitenkin tuttua ääriajattelua millä pyritään estämään kaikki rajoitukset maahantuloon ja oleskeluun liittyen, esimerkiksi siirtolaisten säilöönotto käytännössä kielletään. Lisäksi sopimukseen liittyneet maat sitoutuvat tehokkaasti ohjaamaan yleistä mielipidettä siirtolaismyönteiseksi. Kriittiset mielipiteet ovat rangaistavaa vihapuhetta ja vähintään julkinen rahoitus poistetaan tiedotusvälineiltä, jotka tällaiseen syntiin sortuvat. 

Siinä missä USA, Australia ja Unkari eivät sopimusta aio allekirjoittaa ja mm. Tanska ja Itävalta suhtautuvat siihen terveen epäilevästi, on Suomen hallitus ilmaissut kannattavansa sitä. Sinänsä tämä on linjassa pääministerin siirtolaismyönteisyyden kanssa, josta kovin näyttö on syksyltä 2015, kun Sipilä kutsui koko maailman kylään talonsa julkisesti tulijoille lupaamalla. Ja vieraita tulikin – harvassa olivat tosin todelliset pakolaiset, eikä kaikilla saapuneilla vierailla ole ollut kotiin kiirettä. 

Nyt hallituksella olisikin oiva tilaisuus tuoda sopimus eduskunnan käsiteltäväksi, kuten perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on vaatinut. Tästä ei hallituksella pitäisi olla mitään syytä kieltäytyä, vastahan se haki omasta aloitteestaan eduskunnan tuen ajaessaan työvoimapolitiikkaansa. Syksyn aikana luottamus on saatu myös hallituksen ministerin aborttilinjalle, siihen verrattuna tässä sopimuksessa luulisi olevan isommasta ja tärkeämmästä asiasta kyse. Eduskunnan tuen hakeminen tälle sopimukselle olisi siis hyvinkin loogista. 

Olisiko kuitenkin niin, että hallitus Sipilä ja Mykkänen etunenässään haluaa mieluummin hoitaa nimen sopimukseen kaikessa hiljaisuudessa. Onko arvopohja rapautunut, kun ei julkisuudessa haluta tällaiselle asialle tukeaan olla antamassa? Eikö Sipilän “sydäntä lähellä” olekaan enää “siirtolaisten hätä”, kuten kolme vuotta sitten vielä haluttiin kansalle kuuluttaa. 

Tuoreessa TSN Gallupin tekemässä kyselyssä 62% suomalaisista on sitä mieltä, että pakolaisten pitäisi palata kotiin, kun suojelun tarvetta ei enää ole. Kun lisäksi tiedämme, miten suuri osa tulijoista ei alunperinkään ole turvapaikanhakuun oikeutettuja, miten suuri osa hakemuksista hylätään, miten vaikeaa on palauttaminen ja millaisia taloudellisia ja turvallisuusongelmia maahan jääneet aiheuttavat, alkaa hallituksen ja median hiljaisuuden syy selvitä. Hallitus on käytännössä salannut asian kansalaisilta ja uskoo, että sopimuksen haittavaikutukset näkyvät vasta myöhemmin, ainakaan ei ennen kevään vaaleja. 

Jos Suomi tähän mukaan lähtee, tulee tämä olemaan tulevaisuudessa taas yksi “kansainvälinen sopimus”, mihin vedotaan kun rajatarkastuksia ei muka voida ottaa käyttöön ja varusmiehet laitetaan maahantulijoiden laukkuja kantamaan. Sopimus myös vaikeuttaa kaikkia itsenäisen valtion omia toimia, joilla pyritään maahanmuuton rajoittamiseen. Tästä syystä Yhdysvallat jäi sopimuksen ulkopuolelle. Suomen toivo onkin, että riittävän moni muu valtio seuraa USAn esimerkkiä ja sopimus jää ratifioimatta. Sipilän hallitus tulee kyllä nimensä paperiin laittamaan ja jatkuvaa massamuuttoa kiihdyttämään. 

Ainoastaan yksi puolue on systemaattisesti asiasta ollut eri mieltä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tuo yksi puolue on se, joka on päätöksenteosta ulkona seuraavassakin eduskunnassa.

Ilkka Huotari

Miten tämä liittyy blogiin?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Lue blogi loppuun asti niin ymmärrät....ehkä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #3

Lopussa oli siitä, mikä puolue on ollut mitäkin mieltä. Ainoastaan PS on vastustanut.

Onko teillä suunsoittajilla mitään kommenttia itse asiaan?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #4

Ei. Aihe kiinnostaa vain tiettyä marginaaliporukkaa ja heidän puoluettaan. Sipilä ja hallitus tekee mielestäni asian osalta hyvää työtä. On hyvä, että edistetään globaalia ratkaisua tuleviin ongelmiin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #3

Lause, jota kommentoin, oli blogin viimeinen. Toisilla on vaikeaa ymmärtää lukemaansa...

Itse näen maailmassa muutakin kuin maahanmuutto-ongelman. Ja tapaan ihmisiä, en rotuja tai alkuperää.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ja nyt sitten odotamme Perusuomalaisilta/blogistilta ratkaisumalleja kyseiseen ongelmaan.

Henry

Ilkka Huotari

Ratkaisu tähän: "Sipilä sitoo Suomen jatkuvaan haittamaahanmuuttoon"

... on tietenkin se, että tällaista sopimusta ei allekirjoiteta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Maahanmuuttoahan (haitta- tai ei) tapahtuu ilmankin sopimusta, joten mikä ratkaisu se on?

Siis mikä on PS:n ratkaisu maahanmuuttoon?

Henry

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #7

Halla-aho HS:n haastattelussa: ”Me haluamme lopettaa humanitäärisen maahanmuuton kokonaan”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005788010.html

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005787665.htm...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #8

Kiintiöpakolaisia on siis 750 ihmistä. Tämä halutaan lopettaa. Ja samaan aikaan Suomeen tulee XX.000 maahanmuuttajaa. Halla-aho ei kerro miteä näille tehdään? Miten heidän tulonsa saadaan hallintaan?

PS:llä ei taida olla toteuttamiskelpoista suunnitelmaa, vaan Halla-aho käy niiden pakolaisten kimppuun, jotka ovat kaikkein haavottuneimmassa asemassa, kiintiöpakolaisten kimppuun.

Henry

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #15

Niin, tuo on hyvä kysymys, mutta ainakin tämä on totta:

"Halla-ahon mukaan hädässä olevia pitäisi auttaa pakolaisleireillä. Suuret pakolaismäärät johtuvat hänen mukaansa väestöräjähdyksestä kolmannessa maailmassa, ja joukossa on valtaosa taloudellisista syistä muuttavia."

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #18

Eihän persujen viha kohdistu pelkästään pakolaisiin. Ilkka Huotarikin näillä palstoilla todisti että esim. italialaiset kaikkineen ovat haittamamuja, rikollisia, murhaajia ja ryöväreitä. Ihan riippumatta siitä mikä on koulutus- tai varallisuustaso.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #7

En tiedä mikä olisi paras ratkaisu kyseiseen ongelmaan Suomessa, ehkäpä sitä pitäisi kysyä veljeskansalta Suomenlahden eteläpuolelta, heillä kun tätä ongelmaa ei ole.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #9

"heillä kun tätä ongelmaa ei ole."

Suomessakin ongelma koskee vain persujen äänestäjiä, tai Halla-ahon kannattajia. Meilä muilla suomalaisilla tätä ongelmaa ei onneksi ole.

Persujen ongelmasta hyötyvät perussuomalaiset kansanedustajat, jotka, toisin kuin siniset, voivat toivoa että heidän hillotolppansa uusitaan. Ennenkaikkea persujen ongelmasta hyötyy kuitenkin Halla-aho, joka nauttii tämän ongelman lietsonnasta saamastaan kansansuosiosta omalla hillotolpallaan Brysselissä.

Oikeastaan koko ns. "ongelma" onkin enemmän Halla-ahon, kuin turvapaikanhakijoiden aikaansaannosta, koska, se ongelma on persujen korvien välissä ja nimenomaan Halla-ahon sinne istuttamana.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Arto, milloin sinä olet saanut luvan puhua muiden kansalaisten puolesta kuin omastasi? Sanot nimittäin "Meilä muilla suomalaisilla tätä ongelmaa ei onneksi ole." Sinä et ilmeisesti ole lukenut kirjoitusta, etkä muutoinkaan tutustunut asiasta tehtyyn kyselytutkimuksen tulokseen.

Kyllä ongelmat tullevat näkymään ehkäpä jo ensi hallituskaudella. Odotahan vain, niin näet kuinka sosiaaliturvaa ja muitakin kustannuksia on jälleen leikkailtava sekä mahdollisesti veroja korotettava, jotta kaikki tämä lysti tulee vuositasolla maksetuksi. Onhan se niin, ettei kukaan pienillä tuloilla tai jopa tulottomana voi elää, joten tarvitsee sosiaalitukia. Mitä enemmän on lukumääräisesti erilaisten sosiaalitukien saajia sitä enemmän on kustannuksia, jotka veronmaksajat joutuvat suurimmalta osin "kuittaamaan".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #13

"Kyllä ongelmat tullevat näkymään ehkäpä jo ensi hallituskaudella."

Toki ongelmia tulee olemaan seuraavalla hallituskaudella ja sitä seuraavilla, kuten tälläkin hallituskaudella ja kaikilla edellisilläkin hallituskausilla on ollut.

Suomalaisten ongelmat ja hallituksen ongelmat ovat kuitenkin pieniä turvapaikanhakijoiden ongelmiin verrattuna, joilla on kotimaassaan ongelmia ja Suomessakin ongelmia. Suomessa pakolaisten ongelmat ovat pitkälti samoja kuin nuorilla suomalaisilla, vanhoilla suomalaisilla, huonosti koulutetuilla suomalaisilla ja ylipäätänsä heikosti työllistyvillä ja syrjäytymisvaarassa olevilla suomalaisilla.

Sen lisäksi turvapaikanhakijoiden riesana on Suomessa vielä Halla-aho ja persut. Suomalaisilla ei näitä vaikeuksia ei ole, sillä Halla-aho ja persut sietävät jotenkin meitä muita suomalaisia, vaikka emme olisikaan persuja, mutta turvapaikanhakijoita he eivät siedä ollenkaan.

-----------------------------

Mitä niihin ongelmiin tulee, niin niitä on toki paljon, mutta eräs suurimmista ongelmista olemme me eläkeläiset, ja erityisesti suurta eläkettä nauttivat, joista yhteiskunnalle koituu kaikkein suurin riesa.

Pientä eläkettä nauttivista aiheutuu yhteiskunnalle vain pieni riesa, mutta sitä riesaa pitäisi minun mielestäni kasvattaa, sillä vain pientä eläkettä nauttivat ovat meillä Suomessa tosi kurjassa asemassa, vaikka Halla-aho ja persut eivät heitä vainoa, kuten turvapaikanhakijoita vainotaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #14

Arto taas kirjoittelee olettamuksiaan, ei siis voi millään tietää totuutta yhdenkään turvapaikanhakijan kohdalla. Arto kirjoittelee mm. "Suomalaisten ongelmat ja hallituksen ongelmat ovat kuitenkin pieniä turvapaikanhakijoiden ongelmiin verrattuna, joilla on kotimaassaan ongelmia ja Suomessakin ongelmia."'

Minkälaisista ongelmista tiedät tarkalleen? Ja sitten kirjoittelet taas omiasi perustelematta millään tavoin "Sen lisäksi turvapaikanhakijoiden riesana on Suomessa vielä Halla-aho ja persut." Mitä ihmettä, millaisena riesana ovatkaan? Kerrohan lähemmin. Turvapaikanhakijoissa itsessään ei ole vikaa vaan meidän päättäjissä ja varsinkin nykyisessä hallituksessa, joka ei noudata omaa lainsäädäntöämme (vapaa liikkuvuus vain laillisesti maassa olevilla).

Eläkeläisemme eivät ole itse ongelmaa vaan taas ongelmanydin on päättäjissämme, kun eivät lainsäädännöllä ole rajoittaneet suurien eläkkeiden maksmista. Vainoamisesta on turha puhua sinun ilman, että osoitat todellista vainoamista olevan. Katsos kun vainoaminen on sitä paitsi lainvastaista toimintaa, joten osoita tuo todeksi, jotta laillisuutta voitaisiin toteuttaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #16

Niin ei kait maahanmuutto sellaisenaan ole ongelma. Ongelma on hallitsematon maahanmuutto. Tähän ongelmaan ei esim. Halla-aho linkitetyissä haastatteluissa (kommentti #8) tartu vaan nimenomaan sen hallittavaan osaan; kiintiöpakolaisiin.

Henry

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #19

Henry, ilmeisesti luemme eri kirjoituksia, joita H-a kirjoittaa. Viimeksi eilen kuuntelin videolähetystä, jossa H-a nimenomaan otti kantaa haittamaahanmuuton haitallisuuteen, jopa perusteluin.

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-kokoomuksen...

Tuossa vain yksi lähde.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #22

Kommentoin PS:läisen antaman lähdettä.
Sinun lähteesi loppuosa:
"Haittamaahanmuutto pidettävä vähäisenä
Perussuomalaiset vastustavat kaikkea tätä, koska puolue on Suomen ja suomalaisten asialla.
– Me näemme, että maahanmuuttopolitiikan tärkein tehtävä on pitää haittamaahanmuutto niin vähäisenä kuin mahdollista ja toisaalta pitää ovi raollaan sellaiselle maahanmuutolle, joka ei ole haittamaahanmuuttoa.
– Nimenomaan raollaan, ei sepposen selällään, koska maahanmuuttoon liittyy muitakin kuin taloudellisia haasteita, eikä sitä siksi ole mitään syytä pitää itseisarvona, Halla-aho sanoi."
_______________

Juu, juu, mutta kysymykseni on edelleen "Miten?"
Minulla itselläni oli oma ehdotus, johon en huomannut PS:läisten kommentoivan, paitsi muutamin yksityisviestein.
Tosin ehdotukseni rikkoisi Bryssän sanelupolitiikkaa/direktiivejä.

Henry

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #25

Henry, kirjoitat "Minulla itselläni oli oma ehdotus, johon en huomannut PS:läisten kommentoivan, paitsi muutamin yksityisviestein." Tuohon olen kuullut monien PS edustajien ottavan kantaa eduskunnassa siten, että hallitus olisi laittanut sisärajavalvonnan käyttöön ainakin Ruotsin vastaiselle rajalle, josta saa tulla mielinmäärin ja ilman papereitakin.

Toki tuohonkin tarvitaan eu:n komissiolta lupaa, mutta tuonhan ovat saanet monet jösenmaat. Suomi ei ole anonut kuin muistaakseni yhden kerran jonkun valtiovierailun ajalle. Bysselin sanelupolitiikka ja direktiivit on meillä hallitus ottanut aina kirjaimellisesti. Samalla on "nuoleskeltu" Merkeliä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

Jos Suomesta turvapaikkaa hakevat ovat haittaihmisiä, niin kyllä suomalaiset eläkeläiset ovat Suomessa vielä suurempi haitta, me olemme haittaihmisiä, olemme haitallisempia kuin turvapaikan saajat. Mitä suurempi eläke, siitä suurempi haitta.

Sitäpaitsi, hyvällä tuurilla turvapaikan saanut voi Suomessa työllistyä, varsinkin jos Suomessa harjoitettu politiikka olisi nykyistä järkevämpää, vaikkapa sellaista mitä nobelisti Bengt Holmström on esittänyt.

Me eläkeläiset emme työllisty, olemme pysyvä haitta, me olemme suurempi haitta kuin mamut. Meistä kyllä osa vuosittain kuolee, jolloin yjsilön aiheuttama haitta poistuu, mutta uusia eläkeläisiä tulee enemmän kuin vanhoja kuolee.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #29

Arto saat ihan vapaasti katsoa ja pitää itseäsi suurempana haittana, mutta älä kuitenkaan yleistä. Minä ainakin katson itseni vieläkin tuotannolliseksi yksilöksi. Maksan suurta veroa ja käytän erittäin vähän ilmaisia palveluja, jos laisinkaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

"Minä ainakin katson itseni vieläkin tuotannolliseksi yksilöksi."

Joo, niinhän se on että moni eläkeläinen pystyisi vielä tekemään monia töitä, siis yhteiskunnan kannalta hyödyllisiä töitä. Toki mamutkin siihen pystyisivät, vaikka vain osa heistä on voinut työllistyä. Niin minäkin pystyisin.

Valitettavasti tämä meidän yhteiskuntamme on sillä tavalla organisoitunut ettei vähemmän tehokasta ihmistä kannata kenenkään palkata, eikä vähemmän tehokas ihminen mielellään mene töihin siksi että sitä on hänelle niin vähän hyötyä, kun pieni palkka ei ole sen väärti että kannattaisi joka aamu töihin lähteä ja nähdä se vaiva että pitää tehdä töitä.

Helppoja ja hauskoja töitä kun ei ole olemassakaan, työn tekeminen on aina stressin paikka. Jos työnteko olisi helppoa ja mukavaa herrat tekisivät sen kaikki ihan itse.

Mutta tietenkin eläkeläisenäkin voi ja kannattaa tehdä näitä ilmaisia juttuja, kuten kuntoilua, kalastusta, matkailua, shoppailua, puutarhanhoitoa, ruuanlaittoa, tai vaikkapa tällaista some- kirjoittelua. Mutta niistähän ei makseta, eikä tarvitse, koska ne ovat yhteiskunnan kannalta hyödyttömiä helppoja ja hauskoja harrasteita.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #14

Niin Arto, ymmärrän kyllä hirtehis-sävysi, mutta ei pidä unohtaa, että nykyPS, ollessaan vielä hallituksessa napinpainajina, ajoi ja toteutti politiikkaa, jossa toteutui vähävaraisen eläkeläisen kurjistaminen. Tätä politiikkaa ajettiin siloisessa PS:ssä yhtenä miehenä ja naisena, kukaan ei livennyt.
Tuloksena eläkeläisten suorastaan hamlettimainen kysymys: "Ostaako lääkkeitä vai ruokaa?"

Henry

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #17

Henry, kirjoitat lääkemenoista. Et taida muistaa kuinka Stubbin hallitus jo pakersi lääkkeiden omavastuuseen korotuksen 35 %, jonka sitten Sipilän hallitus korotti 40 %:iin. https://www.kela.fi/ajankohtaista-yhteistyokumppan...

Itse en tapahtumien kulusta johtuen laske "vanhan" PS-puolueen tekemiseen mitä Soini kumppaneineen on hallituksessa ahertanut erilaisten kuritustoimenpiteiden kanssa vaan kyllä lasken nuo Soinin yksinvaltiaan aikaansaannoksiin. Siniset ovat tekemisistä vastuullisia kaikilta osin. Eri mieltä voi olla, varsinkin jos ei miellä Soinin johtajuusperiaatteita puolueen johtajana.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #20

En pelkästään lääkemenoista, joka oli hallitusohjelmassa vain osa eläkeläisten kurjistamisesta.
Mutta asiaan: Miten PS-kansanedustajia kiristettiin? Voin kertoa: Rahalla. Ilman puolueen rahoitusta seuraavissa vaaleissa, tuskin pääsee läpi. Eli oma paikka eduskunnassa on tärkeämpää, kuin vähävaraisen kansanosan edustaminen.

Samalla myönnän, että Sinusta Sirpa tulisi varmasti hyvä kansanedustaja, koska Sinulla on periaatteita ja uskon myös munaa löytyvän. (Anteeksi suomalais-ugrilainen ilmaisu ;) ). Joka tapauksessa munaa ei löytynyt nykykansanedustajilta, jotka kuuluivat silloiseen hallitukseen. Ei siis yhdeltäkään.

Henry

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #23

Heh, Henry. Kiitokset noista sanoistasi, jotka minuun kohdistit, mutta ikä on tehnyt jo tehtävänsä. ;)

Mitä tulee tuohon ns. napinpainaltajiin, niin ei kai tuo nyt mitenkään outo toimi ole minkään puolueen kohdalla. Kas kun on se ryhmäkuri, vaikka kuinka olisi toista mieltä. Samaa **kaa siis jokaisessa puolueessa. Oisko vain käärepaperi eri väristä. :D

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #27

Korjaan hieman: Samaa **kaa jokaisessa eduskuntapuolueessa.

Siksi äänestänkin jotakin pienpuoluetta eduskunnan ulkopuolelta. ;) Jos on aikaa perustan "Älä äänestä näitä - syyt ja ja ketkujen historia"-yhden miehen liikkeen. Dokumentoin tietenkin kaiken. Fyrkat kerään muualta.
Ja turha jaaaritella siitä, että ääneni menisi hukkaan. Takaan, että näkyy ainakin tuhannessa taloudessa.

Henry

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #33

Henry, ei se tapa siitä muutu , jos tai kun ulkopuolella eduskuntaa oleva puolue nousee napinpainajaksi. Usko pois. Sama tahti jatkuu. Noin on ollut kautta aikojen ja jatkuu hamaan tappiin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #39

Niin, ei sellaisia puolueita, edes ulkopuoleiia, kannata äänestää, joka ei sanoudu irti ryhmäkurista.
Tässä muuten minun ratkaisuni ongelmaan. Juuri päinvastoin kuin mitä tulee Halla-Ahon esitykseen kiintiöpakolaisiin:

http://henry.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257635-pakol...

Henry

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #41

Linkin kirjoituksessasi esität kaksi eri keinoa haittamaahanmuuton torjumiseen. Eka kohta, jossa ehdotat vastaanottokeskusta Tunisiaan, on jo eu:ssa käsitelty ja saatu ehdoton kielteinen kanta Tunisialta kustannusten maksusta huolimatta. Se on siis pois suljettu esitys.

Toinen kohta, eu rajat laitettaisiin kiinni. Tuohon voi vain todeta, ettei se onnistu ilman, että ulkorajamaat siihen suostuvat, eikä aina silloinkaan kuten Espanjan kohdalla on raja-aidasta huolimatta todettu. Ainakin nyt näyttää siltä, että Espanja ainakin on valmis ottamaan vastaan kaikki sinne seilaavat kenolla millä hyvänsä. Tuo reitti onkin nykyisin varsin vilkas.
https://yle.fi/uutiset/3-10328446

Ulkoministeriön blogissa kerrotaan Espanjan tämän hetkisestä tilanteesta karulla tavalla, vaikka on rakennettu korkeita raja-aitoja.
"Kuluneen kesän kuumin uutisaihe Espanjassa ei ole ollut helteinen sää, vaan laiton maahanmuutto. Dramaattisissa uutiskuvissa siirtolaiset tunkeutuvat voimakeinoin Ceutan raja-aitojen yli ja rantautuvat kumiveneillä turistien keskelle Andalusian hiekkarannoille. EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontex on huolestunut tilanteesta. Muuttoliike Espanjaan on numeroiden valossa selvästi lisääntynyt, mutta kuinka merkittävästä ilmiöstä on todella kyse ja miten espanjalaiset itse siihen suhtautuvat?

Elokuun loppuun mennessä Espanjaan on tänä vuonna saapunut laittomasti noin 33 000 siirtolaista, mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin viime vuoden samana ajanjaksona." https://blogit.ulkoministerio.fi/madrid/muuttoliik...

Minulta yksi ehdotus, joka täsmää täysin myös PS:n ehdotukseen ja jopa kirjaukseen hallituksessa ollessa eli kielteisen päätöksen saaneet on suljettava palautuskeskuksiin ilman vapaata kulkuoikeutta. Uskon, että tmä toimintatapa saa irakilaiset palautettavat palaamaan takaisin vapaaehtoisesti jonkun ajan kuluttua. Nythän Iraka ei ota vastaan pakkopalautettuja. Tästä on viimeisin havainto tässä kuussa, kun paluulento piti tehtävän Irakista kahden palautettavan kanssa takaisin Suomeen. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/262888-hbl-irak-k...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #44

Niin, eihän Tunisia ole ainoa maaa mistä voisi asiaa tiedustella; Egypti, Algeria, Marokkko (tosin en ole tutustunut heidän sisäiseen turvallisuuteen yms.) Joskus kun Erdogan ei ole enää vallassa, voisi myös Turkin Euroopan puoleinen saareke olla hyvä paikka.
Ja riippuu myös siitä kuinka paljon tarjotaan. Melkein *mikä summa tahansa* olisi halvempi kuin nykyinen "kaaos + sormi padonreiässä"-käytäntö.

Pääasia olisi, että maahanmuuttoasiat EUhun käsiteltäisiin vain ja ainoastaan EUn ulkopuolella (tietenkin kunkin EU-maan + avustusjärjestöjen toimesta) ja että parlamentit päättäisivät itse vuosittaisista määristä.

Jos oikeita pakolaisia halutaan todella auttaa, heidät haetaan pakolaisleireiltä. Tätä ei kuitenkaan haluta vaan halpaa työvoimaa esim. Espanjan plantaaseille.

Henry

Mika Schwach

Linkki adressiin mistä tämä keskustelu lähti viriämään, kannattaa käydä allekirjoittamassa ja osoittamassa mielipiteensä että tämmöinen salailu näin vakavassa asiassa ei ole hyväksyttävää, nyt vaikuttaa siltä että asia meinattiin ohittaa täysin ilman julkista keskustelua.

Sopimuksen jälkeiset ajat ovat tuhoisat Suomen työ ja sosiaali tasoille, tulivat eivät nimittäin lopu ennenkuin ed mainitut ovat niin huonot ettei tänne enää kukaan halua.

https://www.adressit.com/adressi_globaalin_massama...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Uusi persu kirjoittaa

Sama virsi jatkuu

EVVK

Käyttäjän JarmoKalliola kuva
Jarmo Kalliola

Vanha ritala vinkuu.
Sama virsi jatkuu.
Asiaa ei vaan kuulu...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Hallitsematon maahanmuuton estäminen ei ole mahdollista niin kauan kuin myötäillään Bryssää ja heidän direktiivejään.
Onko PS valmis irtautumaan EUsta? Jos on, niin kertokaa mitä lakialotteita tämän asian tiimoilta nyky-PS:läiset tekivät ollessaan vielä hallituksessa?

[En siis kaipaa linkkejä puheisiin vaan tekoihin tai edes tekojen yrityksiin].

Henry

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Henry, realistisesti ajateltuna ei ole mitään mahdollisuutta yhden puolueen edes esittää eu:sta eroa yksin vaan siihen tarvitaan muidenkin puolueiden tukea ja sitä ei ole vielä ainakaan havaittavissa. On siis turhaa ajanhukkaa puhua tässä vaiheessa eroamisesta. On kuin tuuleen huutaisi.

EU tulee hajoamaan jossain vaiheessa, kun eri jäsenmaiden kansalaiset valaistuvat eu-eliitin tahtotiloista ja mihin ne johtavat. Eurovaluutta tuo myös omat vaikeutensa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Eikä ole. Mielestäni Henri Alakylä (PS) tekee hienoa työtä blogeillaan.

Henry

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pääasia kaikessa älämölössä on kuitenkin se, että meidän ei tarvitse näitä persujen maahanmuuttofobioita lukea kuin täällä somessa.

Eduskunnassa oppositiossa tietenkin jaaritellaan, mutta hallituksessa asiat päätetään.

Ja niinkuin tiedämme kaikki, sinne on persuilta ovi kiinni.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Katsotaan nyt ensin miten USA sitä odottavan kansainvaelluksen estää ilman kuolonuhreja tai myötäilyä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Veikkaan, että leirit kutsuvat.
Freedom-camps?
Marsch macht frei?

Henry

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Ei yksi puolue voi erottaa maatamme EU;sta noin vain,vaikka haluaisikin.

Jopa todettu että EU on sisältä mätä kun on maita jotka eivät noudata päätöksiä,joita on laadittu "kuin yhteiseksi hyväksi".
Entä jos jatkuessaan EU sirpaloituu myös ulkoapäin - kaksi mätää samassa paketissa ts.sisäinen ja ulkoinen.

Ja maahanmuutosta kuin pakolaisuudestakin sen verran että mistä suunnilta maailmaa niitä tuleekaan,niin täytynee ihmetellä että millaiset esim.poliittiset päättäjät siellä ovat jos eivät saa omille kansalaisilleen kelvollisia elinolosuhteita vaan konfliktejä ymv.

Mitä ollaan saavutettu EU;n aikana että mitä menetetty "vaakatasapainossa".
EU ei todellakaan ole ollut yhteinen onnela maallemme taloudellistikaan emmekä saamapuolella siinä määrin mitä sinne joudumme maksamaan.

Kuin iskulauseena Jotain rajaa pitänee paikkansa,sillä ulkoapäin ei kaikki todellakaan ole ilmaista,enkä nyt edes tarkoita eriasteisia pakolais/-maahanmuuttoaaltoja.

Ongelmia on täällä ilman EU;kin,haasteista puhumattakaan !

ps.todelliset hädänalaiset pakolaiset että lailliset maahanmuuttajat eivät saa olla politiikan pelinappuloita !

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tietysti on totta, ettei yksi puolue pysty erottamaan Suomea EUsta. Kuka sellaista on väittänyt?
Kyse on siitä, että jopa yksi kansanedustaja tai puolue, voi tehdä esityksen ongelman ratkaisemiseksi.
Mikä on siis PS:n ratkaisuehdotus?

Henry

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Nyt hallituksella olisikin oiva tilaisuus tuoda sopimus eduskunnan käsiteltäväksi, kuten perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on vaatinut."

Mielestäni sopimuksesta tulisi järjestää suora ja sitova kansanäänestys. Kun katsoo näitä kansainvälisiä sopimuksia, joihin kansanedustajat ovat meidät sitoneet, ei niissä monessakaan tule esille suomen ja sen kansalaisten etu. Siksi mielestäni kaikista kansainvälisistä sopimuksista tulisi järjestää suora ja sitova kansanäänestys.

Pienten piirien politiikka ja oikean demokratian puute, on nykyään se oikea ongelma ja se on asia johon tulisi ensimmäisenä puuttua.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mitä jos tämä kohta haitallinen eläkeläinen on oikeassa?

"Liisa Jaakonsaari Ylelle: ”EU hajoaa sisältäpäin – Italia on viimeisin esimerkki”"

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

GCM-sopimus on laskenut Suomen kantokyvyksi leppoisat 62 miljoonaa!
Siis YK määrittelee, mitä Suomen on siedettävä ja millä ehdoilla.
Saksa ja tietty aina mallioppilas- Suomi ovat jo allekirjoittaneet
sopimuksen pohjan! Rajaton maailma luvassa, kaikki halukkaat voivat
muuttaa mihin tahansa maahan, vaikka Suomeen. Väestönvaihtoon aukeaa
vihdoinkin mahdollisuus ja sopimuksen kritisoijat mm. media tulkitaan
sopimuksessa rasistiseksi. YK:n mukaan ( ! ) EU tarvitsee lähivuosina
kymmeniä miljoonia pakolaisia mm. Saksaan 2 miljoonaa lisää joka vuosi.
USA, Tanska ja Puola ovat ilmoittaneet jättäytyvänsä allekirjoituksesta.

Toimituksen poiminnat