Suomi – vielä puolustamisen arvoinen

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suomalaisten maanpuolustustahto on pudonnut alimmilleen liki 30 vuoteen. Kaksi kolmesta vastaajasta on sitä mieltä, että maatamme tulisi puolustaa asein riippumatta mahdollisesta tuloksesta. Etenkin nuoret, alle 25-vuotiaat vastaavat kysymykseen myöntävästi vielä vähemmän. Toisaalta kuitenkin 84 prosenttia osallistuisi parhaansa mukaan muilla keinoin maanpuolustukseen. Vaikka luvut ovatkin edellisestä tutkimuksesta laskeneet, ovat ne vielä kohtuullisella tasolla.

 

Kun tutkimuksen osoittamaa maanpuolustustahdon alenemista on pohdittu on useampi analyysi päätynyt esittämään syyksi sitä, että nuorilta puuttuvat henkilökohtaiset kokemukset sota-aikaan. Siinä missä edellisten sukupolvien vanhemmat tai isovanhemmat olivat kertomassa kokemuksiaan elämästä aseellisen konfliktin aikaan, ei tällaista kosketusta nuorilla aikuisilla enää ole. Tosin moni rintamalla palvellut ei kyllä tainnut paljon niistä asioista jutella, muiden kuin toisten saman kokeneiden kanssa.

 

Edellä esitetty vaikuttaa varmasti osaltaan maanpuolustustahdon laskuun, mutta muitakin syitä löytyy. Vaikka sodan jälkeisenä aikana Suomessa oli välillä vahvastikin eriävät poliittiset näkemykset, vallitsi kuitenkin yhtenäiskulttuuri. Kun kaikki tekevät osansa yhteisen hyvän eteen, jakavat samat perusarvot ja oikeuskäsityksen tiedetään mitä ollaan puolustamassa. Valitettavasti näin ei taida enää olla.

 

Poliittinen johto ja media syöttävät monikulttuurin ihanuutta ja maahanmuuton siunaksellisuutta. Euroopan Unioniin kuuluminen nähdään itsestäänselvyytenä ehdoilla millä hyvänsä. Kansallismielisyys on suuri uhka. Suomalaisuus on jotain, mistä ei saisi ainakaan olla ylpeä. Feministinen globalisaatio on korvannut isänmaallisuuden. Tämän seurauksena ei jää mitään yhteen sitovaa mitä puolustaa ja maanpuolustustahto jatkaa rapautumistaan.

 

Samassa kyselyssä selvisi myös, että Naton kannatus oli laskussa. Lisäksi EU, pohjoismainen yhteistyö ja YK nähtiin turvallisuutta lisäävinä tahoina. Tämä on huolestuttavaa, sillä mainituista ainoastaan Nato voisi olla todellinen vaihtoehto, mikäli omasta maanpuolustuksesta ei pidetä kiinni.

 

Suomi on kuitenkin edelleen puolustamisen arvoinen ja omat uskottavat asevelvollisuuteen ja tarkoituksenmukaiseen kalustoon perustuvat puolustusvoimat on paras vaihtoehto. Kun kansallinen itsetunto palautetaan arvoonsa myös maanpuolustustahto saadaan nousuun. Tämä on kansallemme kuitenkin ainoa oma maa, ei tätä kukaan muukaan puolustamaan tule.

 

PiaKuparinen
Perussuomalaiset Forssa

Kaupunginvaltuutettu Forssa. Perussuomalainen perusnainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu