PiaKuparinen Suomalainen hyvinvointi on SUOMALAISEN oikeus!

Suomi - vielä puolustamisen arvoinen

  • Suomi - vielä puolustamisen arvoinen

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suomalaisten maanpuolustustahto on pudonnut alimmilleen liki 30 vuoteen. Kaksi kolmesta vastaajasta on sitä mieltä, että maatamme tulisi puolustaa asein riippumatta mahdollisesta tuloksesta. Etenkin nuoret, alle 25-vuotiaat vastaavat kysymykseen myöntävästi vielä vähemmän. Toisaalta kuitenkin 84 prosenttia osallistuisi parhaansa mukaan muilla keinoin maanpuolustukseen. Vaikka luvut ovatkin edellisestä tutkimuksesta laskeneet, ovat ne vielä kohtuullisella tasolla.

 

Kun tutkimuksen osoittamaa maanpuolustustahdon alenemista on pohdittu on useampi analyysi päätynyt esittämään syyksi sitä, että nuorilta puuttuvat henkilökohtaiset kokemukset sota-aikaan. Siinä missä edellisten sukupolvien vanhemmat tai isovanhemmat olivat kertomassa kokemuksiaan elämästä aseellisen konfliktin aikaan, ei tällaista kosketusta nuorilla aikuisilla enää ole. Tosin moni rintamalla palvellut ei kyllä tainnut paljon niistä asioista jutella, muiden kuin toisten saman kokeneiden kanssa.

 

Edellä esitetty vaikuttaa varmasti osaltaan maanpuolustustahdon laskuun, mutta muitakin syitä löytyy. Vaikka sodan jälkeisenä aikana Suomessa oli välillä vahvastikin eriävät poliittiset näkemykset, vallitsi kuitenkin yhtenäiskulttuuri. Kun kaikki tekevät osansa yhteisen hyvän eteen, jakavat samat perusarvot ja oikeuskäsityksen tiedetään mitä ollaan puolustamassa. Valitettavasti näin ei taida enää olla.

 

Poliittinen johto ja media syöttävät monikulttuurin ihanuutta ja maahanmuuton siunaksellisuutta. Euroopan Unioniin kuuluminen nähdään itsestäänselvyytenä ehdoilla millä hyvänsä. Kansallismielisyys on suuri uhka. Suomalaisuus on jotain, mistä ei saisi ainakaan olla ylpeä. Feministinen globalisaatio on korvannut isänmaallisuuden. Tämän seurauksena ei jää mitään yhteen sitovaa mitä puolustaa ja maanpuolustustahto jatkaa rapautumistaan.

 

Samassa kyselyssä selvisi myös, että Naton kannatus oli laskussa. Lisäksi EU, pohjoismainen yhteistyö ja YK nähtiin turvallisuutta lisäävinä tahoina. Tämä on huolestuttavaa, sillä mainituista ainoastaan Nato voisi olla todellinen vaihtoehto, mikäli omasta maanpuolustuksesta ei pidetä kiinni.

 

Suomi on kuitenkin edelleen puolustamisen arvoinen ja omat uskottavat asevelvollisuuteen ja tarkoituksenmukaiseen kalustoon perustuvat puolustusvoimat on paras vaihtoehto. Kun kansallinen itsetunto palautetaan arvoonsa myös maanpuolustustahto saadaan nousuun. Tämä on kansallemme kuitenkin ainoa oma maa, ei tätä kukaan muukaan puolustamaan tule.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suurin osa ihmisistä eivät arvosta persujen arvoja. Nuoremmat sukupolvet arvostavat vapaata maailmaa

"Samassa kyselyssä selvisi myös, että Naton kannatus oli laskussa. Lisäksi EU, pohjoismainen yhteistyö ja YK nähtiin turvallisuutta lisäävinä tahoina. Tämä on huolestuttavaa, sillä mainituista ainoastaan Nato voisi olla todellinen vaihtoehto, mikäli omasta maanpuolustuksesta ei pidetä kiinni."

Minusta tuossa ei ole mitää huolestuttavaa. Maailmaa rakennetaan yhteistyön kautta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Miten yhteistyö on toiminut Venäjän mättäessä Georgiaa ja Ukrainaa? Kun Venäjä hyökkää, kauniilla arvoilla ja ajatuksilla ei maailmassa ikävä kyllä pärjää. Kun pommit alkavat sataa niskaan, jokainen varmasti yrittää lähettää Putinille kauniita rauhaarakastavia sydämenmuotoisia ajatuksia. Syyriassa tätä on tehty jo vuosia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Moni persu valitsee käpykaartin, koska maahanmuutto ja feministinen globalisaatio. Hyvä, että tämäkin tuli selväksi.

Käyttäjän KirsiVisunen kuva
Kirsi Visunen

On huolestuttavaa jos maanpuolustustahto rapautuu.

Itse olen ollut pian 30 vuotta Natoon liittymisen kannalla. Tilanne on hankala, koska naapurimme on ilmaissut kokevansa sen negatiivisena. Erityisesti puolustusministerimme on toiminut hyvin tässä tilanteessa.

Kansallismielisen EKRI puolueen kansanedustaja Henn Polluaas Virossa on aiemmin ihmetellyt Suomen haluttomuutta liittyä Natoon Ilta-Sanomien haastattelussa. Keskustan Mauri Pekkainen vastasi siihen puolustaen liittoutumattomuutta.( Googlaa: "Vihollinen tulee ainoastaan idästä", niin saat IS:n haastattelun vuodelta 2016 esiin)

Kokoomus on ohjelmassaan asettanut tavoitteen Natoon liittymisen. Perussuomalaisista suurin osa ei kannata liittymistä, mutta kannattajiakin on.

EU ei ole puolustusliitto, mutta tilanteessa jossa Suomessa ei katsota olevan viisasta liittyä Natoon, EU saattaa olla edes jonkinlainen turva. Tiedä häntä.

On ilahduttavaa, että perussuomalainen nainen kirjoittaa puolustuksesta.

Asiahan on vähän kuuma peruna ja herättää herkästi ihmiset riitelemään asiasta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onkohan perussumalainen nainen valmis menemään rintamalle? Tai kannattaako perussuomalainen nainen sisällissotaa jota persunuoret fanittavat?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Naisen on kiva komentaa miehet sotimaan, kun itse ei tarvitse.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #6

Perustuslaki

127 § Maanpuolustusvelvollisuus

Jokainen Suomen kansalainen on velvollinen osallistumaan isänmaan puolustukseen tai avustamaan sitä sen mukaan kuin laissa säädetään.

Oikeudesta saada vakaumuksen perusteella vapautus osallistumisesta sotilaalliseen maanpuolustukseen säädetään lailla.

-----

Mitä sitten oikein on "sotiminen"? Jos tarkoitetaan aseellista taistelua, siihen käytetään ensi sijassa sodan ajan joukkoihin sijoitettuja 280 000 koulutettua reserviläistä.

Poikkeustilanteessa riittää yllin kyllin tärkeää tekemistä kansan hengissä pitämiseksi myös muilla keinoin, eikä perustuslaki tee siinä eroa sukupuolten eikä ikäluokkien kesken.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #7

Miinanpolkijoiksi p3lpaa Monoset loistavasti, ei pahalla

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #9

Kyllä siihen tarkoitukseen pössyttelijät ovat aina ensisijaisia...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #13

No Syvärilä lähtisi varmaan vauhdilla Ruotsiin pössytteleen, jos kova paikka tulisi.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tämä on identiteettiongelma, ja yhteisöllisyyden, siis sen puutteen. Kun kukaan maassa ei johda yhtään mitään, eikä maan toimissa ole mitään johdonmukaisuutta, eikä juurikaan ole ”sitä jotain” OMAA IDENTITEETTIÄ tukevaa synergiaa, niin voiko muuta odottaakaan kuin koko sekoilun hylkäämistä. Täältä lähtee kohta kaikki kynnelle kykenevät, jos se vain olisi taloudellisesti mahdollista, mutta kun elää täytyy, ja jos joskus jotakin, toivossa jne., rämmitään kaamoksessa menemään *—] Kuka enää uskoo poliitikkoja yhtään missään asiassa?!

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Avaajalle näyttää olevan hieman hakusessa käsitteet; asevelvollisuus ja maanpuolustusvelvollisuus, tosin olihan se hieman epäselvästi ilmaistu kyselyssäkin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Vai voisi Nato olla vaihtoehto omalle puolustukselle? Enpä ole pitkään aikaan yhtä hölmöä kuullut.

Ymmärrät että Suomen puolustuksen pitää olla luja mutta ymmärrätkö että Venäjä on silti Suomeen nähden murskaavan ylivoimainen?

Suomeen on pesiytynyt joukko ihmisiä jotka luulevat että tiukassa paikassa pärjäämme yksin ketä ja mitä tahansa vastaan. Miten blogisti järjestäisi Suomen huoltovarmuuden ja merikuljetukset tilanteessa jossa Suomen muutamat alukset makaavat merenpohjassa ja lentokoneita ei enää ole?

Nato ei taistele täällä Suomen puolesta vaikka olisimme jäseniä, suomalaiset tekevät sen ihan itse. Nato takaa Suomelle kriisiavun. Onko tämä vaikea ymmärtää?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tästä hieman huolestuttavasta kartasta näkyy, mitä operaatioita Venäjän armeija harjoitteli viime syyskuussa:

https://www.thesun.co.uk/news/5177666/russia-milit...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Todella kiinnostava linkki! Samoin sen edelleen linkitetty lähde saksalaisessa Bild-lehdessä, jossa on vielä enemmän taustatietoa.

----

Sauli Niinistö presidentinvaalien alla v. 2017:

"Mutta jos nyt sitten spekuloida täytyy niin, jos kävisi niin, että syystä tai toisesta Venäjän ja Euroopan unionin välit kriisiytyisivät, jolloin Venäjä alkaisi ymmärtää, että Euroopan unioni ja sen jäsenmaat Suomi mukaan lukien on samanlainen vihollinen kuin Nato, niin silloin jos me joutuisimme tällaiseen tilanteeseen, jolloin me tavallaan olemme sen leiman otsaamme saaneet, se on siihen lyöty, silloin me joutuisimme kyllä miettimään minusta hyvin vakavasti Naton jäsenyyttä. Jos tavallaan se etu joka meillä tällä hetkellä on, olisi menetetty. Mutta haluan nyt tässä todeta, että en oikein usko, että sellaiseen päädytään sen vuoksi, että tällä hetkellä Venäjä pyrkii lähentymään Euroopan unionia”.

----

Tuon kommentin jälkeen Venäjä "pyrki lähentymään Euroopan unionia" mm. myrkyttämällä Britanniassa novitshokilla entisen agenttinsa Skripalin, ja viimeksi kaappamalla Kertsin salmessa kolme Ukrainan alusta ja pidättämällä niiden miehistöt. Tähän kun lisätään edellä linkissä mainittu Zapad 2017 -harjoituksen Suomea koskeva sisältö, kokonaiskuva täydentyy.

Toivoisin, että Tasavallan presidentti arvioisi kuukauden päästä uudenvuoden puheessaan näitä itse asettamiaan kriteereitä Naton jäsenyyden hyvin vakavalle miettimiselle.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Hyvinkin kyseenalaista, onko nuorisossa motivaatiota kurjuuden puolustamiseen.

"Vakava ilmiö Suomessa: 60 000 nuorta ”ulkona”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/110547-vakava-ilm...

"Koskee jopa 100 000 nuorta – ”Suomen suurin ongelma"
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/261584-koskee-jop...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

”Välinpitämättömyys vai tyhmyyskö meitä estää tarttumasta toimeen?” kysyy STTK:n Vallander.

Aiheellinen kysymys, johon olisi vaadittava vastaus kansanedustajilta.

Toimituksen poiminnat