Tanskan malli etenee – mitä tekee Suomi?

Tanska suojelee maataan ja sen kansalaisia esittämällä, että jatkossa rikoksia tehneet turvapaikanhakijat valvotulle saarelle odottamaan maastakarkotusta eristyksissä muusta yhteiskunnasta. Vaikka kyseessä ovat vain rikolliset, saatiin tästä jo kohua ja otsikkotason päivittelyä aikaan. 

 

Samassa budjettiesityksessä on myös kohta, jonka mukaan pakolaiset ja turvapaikanhakijat sitoutuisivat palaamaan takaisin kotimaahansa kun tarvetta turvapaikalle ei enää ole. Kun pakolaisuus ja turvapaikan haku on muuttunut käytännössä laittomaksi massasiirtolaisuudeksi, on tämä turvapaikan väliaikaisuus unohtunut täysin. Tanskan hallituksen esitys sisältää myös muita keinoja palauttaa hallinta siirtolaispolitiikassa ja parantaa kansalaistensa turvallisuutta.

 

Tanskan kaavaillut toimet osuvat samaan ajankohtaan, jossa Suomessakin on kansalaisten turvallisuuden tunnetta järkytetty tuontirikollisten toimesta. Eniten julkisuutta ovat saaneet Oulun tapahtumat sekä kaksi erillistä bussi-iskun yritystä ilmeisesti kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden toimesta. Ensimmäiset saivat sisäministerin höpisemään pelisäännöistä ja jälkimmäiset turhautumisesta, mikä nostaa kuulemma riskiä tämäntyyppisiin tapauksiin. Näitä tapauksia on muuten 9000 reservissä odottamassa. Tanskan malli alkaa siis tuntua ihan järkevältä.

 

Yhtälailla kuin nämä viimeaikaiset tapahtumat myös Turun isku, Kajaanin turvapaikanhakijoiden tekemä murha, Seinäjoen joukkoraiskaus sekä lukuisat muut raiskaukset ja ahdistelut olisi voitu estää. Mikäli turvapaikkaprosessissa olevien henkilöllisyydet selvitettäisiin ja liikkumista rajoitettaisiin kunnes päätös heidän asiastaan on tehty, päästäisiin jo pitkälle. Viimeistään kielteisen päätöksen jälkeen tulisi palautusta odottaa suljetussa käsittelykeskuksessa, mitä muuten sisäministeriö jo aikanaan kaavaili kun kansalaisten huoli asiasta nousi. Puheen tasolle jäi tämä, kuten näyttävät jäävän hallituksen toimet nytkin.

 

Asiasta olisi syytä käydä perusteellinen keskustelu eduskunnassa. Perussuomalaiset kutsuvatkin opposition mukaan yhteiseen välikysymykseen turvallisuustilanteesta viimeaikaisten tapahtumien valossa. Luulisi, että muutkin puolueet tähän yhtyvät, ovathan lähes kaikki puoluejohtajat ilmaiseet järkytystään liittyen muun muassa Oulun ulkomaalaistaustaisten hyväksikäyttörinkiin.

 

Demarit tosin jo ehtivät välikysymyksestä kieltäytymään ja kehtaavat vielä vinoilla kyseessä olevan perussuomalaisten oma maahanmuuttolinja. Ikäänkuin maailma ei olisi muuttunut sitten kesän 2015 ja hallitusohjelman maahanmuuttoa koskevaa ohjelmaa olisi muutenkaan toteutettu. Kai SDP:n vastaus on sitten tulkittava niin, ettei heidän mielestään mitään ongelmia ole ja valtaan päästessään päätä työnnetään entistä enemmän pensaaseen samalla kun haitallista maahanmuuttoa kiihdytetään ja turvallisuutta rapautetaan. Puolueen puheenjohtaja jo siteen silmille tapahtumien edessä vetikin.

Toivottavasti välikysymys saa tarvittavat nimet ja etenee keskusteluun. Näin pääsemme eduskunnassa kuulemaan mikä on demarien ja muiden puolueiden näkemys asiaan. Ainahan voi keskustelun jälkeen äänestää tyhjää tai hallituksen puolesta jos siltä tuntuu.

 

PiaKuparinen
Perussuomalaiset Forssa

Kaupunginvaltuutettu Forssa. Perussuomalainen perusnainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu