PiaKuparinen Suomalainen hyvinvointi on SUOMALAISEN oikeus!

Heinäsirkan syöntiä

  • Kivihiili tulee olemaan suuri energiamuoto maailmalla vielä pitkään
    Kivihiili tulee olemaan suuri energiamuoto maailmalla vielä pitkään

Perussuomalaiset jättivät tänään eduskuntapuolueiden yhteisen ilmastotyöryhmän. Sipilän johtaman työryhmän tavoite oli etsiä ja esittää keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Sen sijaan lähdettiin hakemaan yhä kovempia tavoitteita suomalaiselle ilmastopolitiikalle kustannuksista ja muiden maiden toimista välittämättä.

Suomi ei yksin pysty maailman ilmastomuutosta torppaamaan, oman teollisuuden toimintaedellytyksiä voimme kyllä heikentää sekä kasvattaa kansalaisten liikkumisen ja asumisen kustannuksia. Melko huonoa esimerkkiä näyttää myös pääministeri itse; ensin vaaditaan ilmastotekoja ja kohta lähdetään uudella pienkoneella huvilennolle. 

Muistan kun lapsena piti syödä lautanen tyhjäksi, koska maailmassa on niin paljon nälkää näkeviä. En tiedä lähtikö heiltä nälkä sen enempää vaikka näin toiminkin. Nykyajan vastine tälle on ehkäistä ruokapulaa ja ilmastomuutosta syömällä länsimaissa enemmän hyönteisiä. Aivan turhaa. Samankaltaisesta heinäsirkan syömisestä on kysymys yrityksessä ratkaista ilmasto-ongelmat maassa, jonka päästöillä ei maailman mitassa merkitystä ole.

Toki ilmastotalkoissa voidaan ja pitääkin olla mukana, mutta toimien tulee olla järkevässä mitassa. Perussuomalaiset julkaisevatkin oman ympäristö- ja energiapoliittisen ohjelman torstaina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Hyvä tietää, päästään torstaina nauramaan hereästi.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Saadaan nauraa sille että kysessä on PS:n tekemä. Jos olisi jonkun muun vaikka Kokkareiden (Tai mikälie omasi on) niin taputukset ja kaikenlaiset kehumiset olisivat paikallaan..

PerusS ainut puolue joka laittaa järjen mukaan, Suomen olot ensimmäiseksi!
Kuten sanottua vaikka kuolisimme jokainen Suomalainen NYT! niin maailma ei pelastuisi siltikkään!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Onpahan vaihtelua. Vihreiden ilmastopolitiikasta ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

No siinä Persut on oikeassa että ongelman taitavat aiheuttaa muut kuin mallioppilas Suomi.

Ihan sama mitä mieltä on persuloista mutta tässä asiassa täytyy heitä kompata

Toni Rintala

Presidenttikin osallistui juuri ilmastotalkoisiin ostamalla Lohjalta järvenrantahuvilan. Tuskin hän rakennusta purkaa ja puita istuttaa tilalle..

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin, onko sitten parempi lähteä ryhmästä ovet paukkuen vai koittaa vaikuttaa siellä sen verran mitä pystyy? Julkaisette oman ohjelmanne ettekä jatka yhteistyötä puoluerajat ylittävässä ryhmässä. Politiikka on kompromisseja ja ei ole sellaista amahdollisuutta, että PS pääsisi vaalien jälkeen toteuttamaan vain omaa ohjelmaansa.

Tällaisten jälkeen lienee turha ihmetellä sitä, etteivät monet tahot halua tehdä yhteistyötä, kun ei siihen ole halua Perussuomalaisillakaan. Mieluummin mennään taas huutelemaan sivusta jotain kuin koitetaan aidosti vaikuttaa osana ryhmää.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Puhtaampi tuottaminen on myös hyvä keino markk7noida tuotettavia tavaroita, tuotteita. Suomen todellakin pitää olla etulinjassa ilmasto asiassa, se loppupeleissä tulee maksamaan itsensä takaisin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

"Suomen todellakin pitää olla etulinjassa ilmasto asiassa, se loppupeleissä tulee maksamaan itsensä takaisin."

Nyt Teppo piippu sammuksiin!

Me ollaan kusessa ilmankin, että aletaan tuossa vouhotuksessa olemaan vielä "etulinjassa".

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Luulenpa, että persujen ratkaisu tähänkin ongelmaan tulee olemaan 'rajat kiinni'.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"Luulenpa, että persujen ratkaisu tähänkin ongelmaan tulee olemaan 'rajat kiinni'."

Sekin olisi ilmastoteko, parempi kuin heinäsirkkojen syönti ja hyväksyminen tänne ihmisiä joiden hiilijalanjälki monikymmen kertastuu.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Siispä topakka ei heinäsirkoille ja mamuille, niin möröt pysyvät poissa.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #13

Mitäs Oulussa taas oli tapahtunutkaan? Lähi-itäläiset "möröt" kannattaisi tosiaan pitää poissa kuten eräät EU-maat ovat tehneetkin.

Matti Simonaho

"Sipilän johtaman työryhmän tavoite oli etsiä ja esittää keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan."

Miten estämme Kevään, Kesän, Syksyn ja Talven - pienessä ja suuressa aikakaavassa?

Jotkut keräävät varoja Itämeren pelastamiseen; Miten estämme maan nousun? Sitäpaitsi ei se Suomesta katsottuna idässä ole, vaan lähinnä lounaassa.

http://www.mielipiteemme.fi ja valikosta oikealla "Ilmastonmuutosten ymmärtäminen" alla olevat sivut.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Lihantuotanto on todellakin merkittävä ekologinen painolasti maailmassa ja on ikävä, jos Perussuomalaiset siinä asiassa ajavat Suomea ojaan. Mikä ehkä välittömämpää, se on myös taloudellinen painolasti suomalaisille. Nyhtötuotteiden ja muiden sellaisten ei pitäisi olla terveellisyyteen pyrkivän eliitin ruokaa vaan kansanruokaa.

Mitä tulee ekologiseen eläinlihaan, minusta heinäsirkat ja muut hyönteiset ovat ihan maukkaita naposteltavia, sikäli kun niitä on tullut maailmalla naposteltua. Aivan hyvin korvaavat sipsit tai nuggetit. Eivät ne ehkä pihvin sijaa täytä, mutta ei kait siinä mitään jos pihvin korvikkeita kehitetään.

Eikö nyt olisi aika tyhmää, että jos ruoka näyttää, maistuu, tuntuu ja tuoksuu lihalta, se sitten syljettäisiin pois vain kun etiketissä lukee, että keinolihaa tai sirkkaa? Sellainen taitaa mennä paitsi järjen käytön ja myös tuntuman ohi. Kuulostaa aika elitistiseltä hömpältä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tällä persujen lähestymisellä ilmastonmuutos ei pysähdy, eikä rajat pysy kiinni pakolaisilta eikä heinäsirkoilta. Ne pakolaiset täyttävät maan ja heinäsirkat syövät vielä ne persujen vehnäsadotkin. Parempi on syödä ajoissa itse ne sirkat ja pitää maapallon lämpötila meille skandinaaveille sopivana.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut eivät halua olla missään sellaisessa mukana, missä pitää ehkä jotakin päättää.

Parempi poistua takavasemmalle, ja kirjoittaa pari blogia, joita sitten opetuslapset komppaavat.

Eduskunnassa vastustetaan puheissa kaikkea, ja sitten äänestetään tyhjää.

Uskottavaa politiikkaa :)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kukaan ei ole vaatinut Suomea yksin torppaamaan ilmastonmuutosta. Kannattaa käyttää harkintaa eikä uskoa sellaisia jotka niin väittävät. Ne eivät ole ihan rehellisin aikein liikkeellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset