PiaKuparinen Suomalainen hyvinvointi on SUOMALAISEN oikeus!

Järki ja vihreys

  • Järki ja vihreys

Kun kerron olevani muun ohella myös vihreiden arvojen kannattaja saan usein kulmien kohottelua ja ihmetystä osakseni. Vihreä aate onkin tänä päivänä kadottanut hyvin pitkälti sen, miltä pohjalta lähdettiin liikkeelle, kun keskiössä olivat luonnon ja ympäristön suojeluun ja sen monimuotoisuuden säilyttämiseen liittyvät arvot. Nykyinen cityliberaali vihervasemmistolaisuus näyttäytyy kansalaisille lähinnä yksityisautoilun vastustamisena, kaikkien tehokkaiden energiamuotojen kieltämisenä sekä metsä- ja maatalouden hankaloittamisena. Kun tähän vielä lisätään nykyvihreyteen liittyvien globaalien vastuiden painotus kansallisten etujen sijaan, ei ihme ettei minun näitä arvoja odoteta jakavan.

 

Joulun alla saatiin näyte ilmastopolitiikan osalta siitä miten kaikki muutkin puolueet halusivat linjata yhteisessä työryhmässään Suomen tavoitetasot epärealistisen koviksi. Tämä siitä huolimatta että olemme jo vähentäneet hiilipäästöjämme enemmän kuin mikään muu EU-maa ja Suomen osuus maailman päästöistä on mitätön. Näiden tavoitteiden maksajaksi joutuu kotimainen teollisuus ja kuluttaja ja tuotanto siirtyy maihin, joissa ympäristöllä ja ilmastolla ei ole niin väliä. Ei kovin vihreää eikä järkevää.

 

Vihreää on pitää tuotanto mahdollisimman pitkälle kotimaassa, suomalainen tehtaanpiippu on ympäristöteko jo nykyisellään ilman tästä pidemmälle vietyjä kiristyksiä. Mieluummin on tuettava toimia, joilla saataisiin ne maat, jotka saastuttavat merkittävästi mukaan ilmastotalkoisiin. Energian tuotanto ja sähkönsiirtoverkot sekä vaikkapa kaivosteollisuus tulisi pitää kotimaisessa omistuksessa. Vaikka Suomi onkin pitkien etäisyyksien maa on kuitenkin vähemmän kuormittavaa huolehtia liikenteen sujumisesta kotimaassa kuin tuoda kaikki ulkoa. Edellä mainituissa voidaan taloudellista tukea ohjata vähemmän saastuttaviin vaihtoehtoihin.

 

Suomalainen luonto, metsät, suot ja vesistöt ovat kansallista omaisuuttamme ja tasapaino metsien hyödyntämisen ja niiden suojelun välillä tulee säilyttää jatkossakin. Myös maatalouden edellytykset tulee turvata jo ihan huoltovarmuudenkin takia, mutta myös siksi, että kotimainen elintarviketeollisuus on takuuvarmasti ekologisempaa ja puhtaampaa kuin mikään tuonti. Jätehuolto sisältäen pitkälle viedyn lajittelun ja jätteiden kierrätyksen toimii Suomessa varmasti paremmin kuin monessa muussa maassa. Kirpputorien (myös virtuaalisten) kautta voi hankkia hyvälaatuisia tuotteita - kaikkea ei tarvitse ostaa uutena.

 

Siinä muutamia järkivihreitä ajatuksia.

 

Parasta kotimaisten tuotteiden suosimisessa ja kansallisen kilpailukyvyn asettamisessa globaalien haihatusten edelle on se, että samalla tulee huolehtineeksi ympäristöstä myös isossa kuvassa. Tukemalla paikallisia ympäristötoimia voimme vaikuttaa maailmanlaajuisesti. Näin otsikon vihreys ja järki voidaan siis mainita samassa sanaparissa, vaikka se oudolta alkuun saattoi tuntuakin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Etelä-Suomessa tuottavasta metsämaasta on suojeltu pari prosenttia. Äsken vielä ihan tavallisetkin metsien lintulajit ovat joutuneet ahdinkoon, pesivät kannat ovat pienentyneet huomattavasti. Onko siinä nyt sitten se säilytettävä järkivihreä perussuomalainen tasapaino metsien suojelun ja hyödyntämisen välillä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Parasta kotimaisten tuotteiden suosimisessa ja kansallisen kilpailukyvyn asettamisessa globaalien haihatusten edelle on se, että samalla tulee huolehtineeksi ympäristöstä myös isossa kuvassa."

Niimpä, 65 000 jäteöljyllä toimivaa valtamerilaivaa kuskaa kertakäyttötavaraa Aasiasta meidän lansimaalaisten käytettäväksi. Siinä sitä vihreää kestävää kehitystä kun jätteenkeräyspaikat täyttyy kiinalaisesta elekroniikkaromusta joka on toiminut nippa nappa takuuajan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä en oo koskaan osannu yhdistää sanaa järki ja perussuomalaisuus samaan lauseeseen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei ole mikään ihme, sillä nykyisin näyttäis kommentoijalta puuttuvan nuo molemmat. Sen sijaan on harvinaista, ellei perusuomalaisuutta mainittaisi kommentissasi. Rehellisyydestä tulee suositus.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

se että pystyisit tekemään jotakin muuta kuin räksyttämään vaatisi varmaan liikaa

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#3

Noh, älä ole huolissasi...eikai sinun lauseistasi kukaan järkeä enää odotakaan.
Niissä on enemmän viihdearvoa kuin varsinaisesti järkeä.

Jatka silti harjoittelua.

Voisi auttaa jos jättäisit joskus sen "perussuomalaisuuden" pois jostain lauseesta...saattaisi tulla järkeä edes yhteen lauseeseen.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Kuten saattaa odottaakin että vihreys jopa ymmärretään väärin tulkiten !

Ei ole mikään ihme että puhutaan/keskustellaan tahallisesti "väärinymmärtäen",jonkun asenteellisuuden vuoksi.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Ritala on Persujen takuutukija.
Voisin väittää, että kukaan muu täällä puheenvuorossa ei ole yhtä aktiivisesti pitänyt kommenteillaan persublogeja ylhäällä luetuimmissa.

Tämä on sitä todellista sitoutumista perssuomalaisen aatteen puolesta.

Itse asiaan lisäisin vielä, että Pian esiin nostama cityvihervasurointi tekee hallaa myös siinä mielessä, että kaikkea energian säästämistä sotketaan ilmastoon.
Energiaa on hyvä ja hyödyllistä säästää myös siksi, että se säästää rahaa.

Aina kun energiaa säästät, se on rahaa taskuusi. Ei pitäisi sotkea sitä cityvihreiden maailmanparannukseen.

Ja lisäksi tuo kotimaisen suosiminen, jota Pia toi esiin, parantaa tietenkin myös taloutta ja sitä kautta suomalaisten hyvinvointia.
Monilla vain ei ole yksi kertaisesti rahaa suosia lähituotantoa.
Helpoin tapa laskea kotimaisen hintaa on lisätä volyymia ja se on helpoin tehdä säätämällä tullit ulkomaisille.
Eu:ssa tosin mikään Suomen kannalta hyvä ei ome mahdollista, koska EU:n tavoite on siirtää valta mahdollisimman pienelle porukalle ja rahat myös ja se porukka ei ole Suomessa.

Toimituksen poiminnat