PiaKuparinen Suomalainen hyvinvointi on SUOMALAISEN oikeus!

Tutulta kuulostaa

  • Vokkikulut 200 miljonaa per vuosi.
    Vokkikulut 200 miljonaa per vuosi.

Tänään Lännen Median lehdissä julkaistun jutun mukaan Migri varautuu 10 miljoonan euron hankintaan uusista vastaanottokeskuksista. Hankinnassa haetaan siis halukkaita palveluntuottajia, “jos tarve perustaa uusia vastaanottokeskuksia tulee”. Kun tiedetään miten viime kierroksella kävi, epäilemättä vokkiparonit taaskin kilvan ryntäävät kansan karttuisasta kädestä syömään.

 

2015 huippuvuoden jälkeen onkin hoettu, miten tulijoiden määrät ovat vähentyneet ja vastaanottokeskuspaikkoja on karsittu. Kuitenkin vastaanottokeskuksia on edelleen toiminnassa vajaa 50 kappaletta, mikä on lähes kolminkertainen määrä verrattuna vuoden 2015 alkuun.

 

Keväällä 2015 sisäministeriö pyysi kunnilta pikaista selvitystä valmiudesta varautua kymmeniin tuhansiin pakolaisiin , samoihin aikoihin silloinen pääministeri Stubb kävi Ruotsissa sopimassa, että Suomi ottaa osan tulijoista, jos Ruotsi apua tarvitsee. Kun tämän lisäksi kesällä EU-maat sopivat turvapaikanhakijoiden taakanjaosta ja kirsikkana kakun päälle Sipilä lupasi talonsa maahantulijoille saatiin lähes 35 000 tulijaa länsirajan yli. Kaikki paitsi viimeinen olivat vain “normaalia varautumista, minkä ei välttämättä tarvitse johtaa tulijoiden määrän kasvuun”.

 

Nyt elokuussa 2018 uutisoitiin, että Suomen tulisi varautua 100 000 turvapaikanhakijan yllättävään saapumiseen. Uutisen ajankohta ja Migrin höpinä, että tulijoiden tulosuunta olisi idästä johti siihen, että tämä kuitattiin mätäkuun juttuna. Ehkä näin ei ollutkaan, vastahan mentiin mukaan GCM-sopimukseenkin. Sitten tämän päivän uutisessa Migrin ylitarkastaja Mikko Välisalo sanoo: “ On täysin mahdollista ettei tämän hankinnan kautta perusteta yhtään uutta vastaanottokeskusta”.

 

Jotenkin alkaa kuulostamaan turhankin tutulta. Viime vuonna suorat kustannukset vastaanottokeskuksista olivat noin 200 miljoonaa. Tämä on valtava rahamäärä, joka siirretään suoraan veronmaksajilta yksityisille bisneksen pyörittäjille. Täytyy nyt vain uskoa ja toivoa, ettei Suomi menisi tällä kertaa hölmöilemään asiassa. Ikävä kyllä - huolestuttavalta näyttää.


ps. Sanna ehtikin samasta aiheesta ansiokkaasti kirjoittamaan, mutta eiköhän tärkeästä asiasta toinenkin kirjoitus sekaan mahdu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat