PiaKuparinen Suomalainen hyvinvointi on SUOMALAISEN oikeus!

Kotoutumattomat kotimatkalle

Mikä on suomalaiseen yhteiskuntaan syntyvän ja siinä kasvatetun yksilön perustavin kasvatuksen tuoma arvo tai ominaisuus? Tai mikä se on meillä ollut? Nämä kysymykset nousevat  pakottamatta mieleen kun lukee eduskunnan tarkastusvaliokunnan raportin, josta Päivi  Räsänen (kd) kertoo, että “turvapaikanhakijoiden vastaanottorahan sanktiomahdollisuutta ei ole käytetty muun muassa siksi, että se koetaan turvallisuusriskiksi”

 

On todella kummallista, että sama valtiovalta, joka ensimmäisenä päivänä kun aktiivimalli ei täyty, leikkaa työttömän korvauksia ei uskalla tehdä samaa itse säätämiensä kriteereiden kohdalla, kun kyseessä on maahanmuuttaja. Oikeammin tässä tietenkin puhutaan Afrikan ja Lähi-idän kulttuureista tulevista turvapaikanhakijoista. Heidät siis eduskuntamme ja hallitus näkee niin kiivasluontoisina, ettei uskalla edes vaatia minimimäärää integraatiota yhteiskuntaamme.

 

Jos mietimme alussa esittämiäni kysymyksiä, niin ainakin minulle lain ja sääntöjen noudattaminen on opituista arvoista tärkeimpiä. En kai muuten voisi ollakaan edustamassa ihmisiä, jotka minuun luottavat. Jos opetamme maahantulijoille, ettei samat säännöt koske heitä tulemme olemaan suurissa vaikeuksissa kansakuntana- pienenä sellaisena.

 

Valitettavaa on, että puhuttaessa monikulttuurista on vihervasemmiston ohjenuora se, että kaikki kulttuurit yritetään saada ns. samalle viivalle. Tämä ei ole onnistunut missään. Tarvitaan yhtenäiskulttuuri, kuten Suomessa on ollut. Samaten monissa maissa, jotka ovat maahanmuutosta hyötyneet, kuten USA ja Kanada. Kaikista kulttuureista tulevat sopeutuvat vastaanottavan maan lakeihin ja tapoihin, mutta ovat oikeutettuja omaan uskontoon ja kulttuuriin, kun se ei ole ristiriidassa maan käytäntöjen ja lakien kanssa. Ja vielä tärkeämpää: ei vaadi yhteiskunnan tukea.

 

Näin ei tarvitse pelätä ja asettaa uhkasakkoja, kun joku ei kotoutustoimiin osallistu. Itse kotiuttaisin tällaiset riskihenkilöt.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Aika tyhjältä näyttää...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tätä yhden asian pakkopullaa myydään nyt sitten vetävällä klikkiotsikolla. Ei jatkoon.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ritala jatkoon, vaikka eduskuntaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Näin ei tarvitse pelätä ja asettaa uhkasakkoja, kun joku ei kotoutustoimiin osallistu. Itse kotiuttaisin tällaiset riskihenkilöt."

Kohtuullista olisi edellyttää kotoutettaviltakin jotakin. Nyt puhutaan vain kotoutuksen tehostamisesta, siis siitä, mitä viranomaisemme voisivat tehdä enemmän ja paremmin kuin tähän asti. Onhan niin, että jos ei halua kotoutua, ei kotoudu.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kun kotouttaminen ei onnistu ja lähtömaatkin alkavat olla aika turvallisia, niin voitaisiin korjata tuo suomen kielen kirjoitusvirhe ja alkaa puhumaan kotiuttamisesta!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kotouttamisbisneksessäkin pätee kaksi perussääntöä.
Vastikkeetta saatavan rahan ja etuuksien kysynnässä ei ole ylärajaa.
Narulla ei voi työntää.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Vai tällä tavalla sitä nykyään pyritään eduskuntaan! Parjaamalla nimellä ihmistä joka on pätevä argumentoija mutta kun katsomus sattuu olemaan eri kuin itsellä.

Eniten oppisit tutkimalla nöyrästi juuri itsellesi vastakkaisia näkemyksiä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Sitä persujen sloganiahan Kuparinen kuvassaan esittelee.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #18

En tiennyt, että sinä Seija olet samaa mieltä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

Katsoin ketkä ovat suositelleet, eivätkä taida luulla niin;)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Jaa, jos joku jaksoi tähän asti lukea ja odotti otsikolle selitystä, niin eiköhän kommenttiosio sen anna."

Meinasin jo kritisoida, että otsikko ja sisältö eivät täsmää. :-D

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Ennen Persut säntäili pitkin seiniä rintalasta. Nyt ne kuvittelee ratsastavansa sillä eduskuntaan. Mahtava vaikuttaja tämä Valpperi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ehkä sillä saa äänissä kuparisen rikki? ;-)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

No onhan se aika ainutkertainen tapaus kun poliitikko alkaa maalittaa puoluettaan kritisoineen yksittäisen kansalaisen. Tai siis wannabe-poliitikko.

Voi sitten kukin tahollaan miettiä miten kävisi sananvapauden jos sellainen käytäntö yleistyisi valtakunnan- tai edes kunnallispolitiikkaan. Suomi olisi astetta ikävämpi ja vastenmielisempi paikka meille kaikille.

Ritalan maalitus oli kuitenkin nyt senverran merkittävä muutos poliitikkojen käytöksessä että päivämäärä kannattaa painaa mieleen. Tässä ylittyi tietty raja.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tomi, olet käsittänyt termin maalittaminen väärin.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Jaa mite jos otsikko on ”Ritala”?
Ja koko blogi on tyhjänpäiväistä jauhamista, pitäisikö tällä perusteella häntä äänestää? Me hemmetin hyvin tiedetään ongelma, kuinka moneen kertaan se pitää kertoa? Onko eduskuntavaaliehokkaalla jotain muita mielipiteitä, blogien perusteella ei paljon muuta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #21

Jyrki, 'ritala' kirjoittaa erisnimetkin pienellä alkukirjaimella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset