PiaKuparinen Suomalainen hyvinvointi on SUOMALAISEN oikeus!

Syrjäytymisen sijaan mahdollisuuksia

  • Kotini 1971-1987
    Kotini 1971-1987

 

Meidät vaaliehdokkaat tahdotaan lokeroida. Olipa kyseessä vaalikone tai vaikkapa oman puolueen nettisivu, on valittavana 3-5 teemaa tai vastausta, joiden ympärille omat teemat tulisi rakentaa. Itselläni kolme tärkeintä ovat maatalouden omavaraisuus, maahanmuuton järkeistäminen ja järkivihreys. Tämä ei tarkoita etteikö muutkin asiat ole lähellä sydäntäni.

 

Eräs teema, jonka hyväksi tahdon työskennellä ovat nuoret ja heidän hyvinvointinsa. Ja erityisesti tarkoitan nuoria,joista eivät vanhemmat pysty syystä tai toisesta pitämään huolta. Uskon tietäväni asiasta jotakin, olen sellainen.

 

Minut ja kaksi veljeäni otettiin huostaan lastenkotiin. Olin 2-vuotias. Vanhemmillani oli siinä määrin ongelmia, etteivät he pystyneet meistä huolta pitämään. Lastenkoti maakunnassa 70- ja 80-luvuilla ei ollut mitenkään optimaalinen paikka kasvaa, Siihen aikaan oli käytössä mm. lepositeet ja letkusuihkut rangaistuksena- nykyään on toisin, toivon ja uskon. Meitä myös kiusattiin paikallisten lasten ja uskokaa tai älkää, myös aikuisten toimesta. Kaikki varmaan ymmärtävät ettei laitos muutenkaan voi korvata isän ja äidin läheisyyttä. Kuitenkin olimme  turvassa esimerkiksi alkoholismilta ja väkivallalta.

 

Meidän pitäisi löytää ja havaita nuoret, tytöt ja pojat, jotka ovat vaarassa syrjäytyä. Etsivä nuorisotyö ennaltaehkäisee ajautumista vakaviin tilanteisiin, hyväksikäytön uhreiksi ja pahimmillaan rikoksen polulle.Toisaalta olisi tärkeää saada tukea perheille, joissa nuoret oireilevat. Haaste on nämä tilanteet tunnistaa. Lapset tarvitsevat ympärilleen välittäviä aikuisia ja nuoret lisäksi mahdollisuuksia, nämä asiat eivät ainakaan lähtökohtaisesti ole vaikea toteuttaa. Tämän eteen lupaan tehdä työtä.

 

Haluan olla myös esimerkkinä muille syrjäytymisvaarassa oleville nuorille - jos uskot itseesi ja yrität parhaasi sinun on mahdollista päästä haluamaasi päämäärään. Se vaatii ehkä vähän enemmän sinnikkyyttä mutta on mahdollista. Usko itseesi,olet arvokas!

 

Olen valmis panostamaan nuoriin. En ole Sipilä, en myöskään Orpo  - miehiä, jotka vievät ja leikkaavat nuorilta ja pettävät aina lupauksensa. Taustastani huolimatta tai ehkä juuri siksi olen aina valmis huolehtimaan myös muista.  Nyt pyrin lastenkodista lainsäätäjäksi.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Oletko valmis dekriminalisoimaan huumeet. Käyttörikos meinaan syrjäyttää tehokkaasti nuoret opiskeluista ja työelämästä?

Käyttäjän PiaKuparinen kuva
Pia Kuparinen

Kiitos kommentista - olet oikeassa osin. Käyttörikos ei pelkästään saa pilata nuoren elämää. Olen vastaan kaikkia päihteitä, myös alkoholia. Jos dekriminalisoimalla tarkoitat esim. kannabiksen kertakäyttöä olisin sitä mieltä, että annamme anteeksi. Myynti ja muut: eri asia. Olen pahoillani etten voi vastata yksiselitteisesti -tämä on hankalampi kuin luulisi?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Orpon ja Sipilän maailmassa ei muusta paljoa välitetä kuin että miten saadaan mahdollisimman paljon rahaa ja valtaa.
Ihmiset ja heidän uskonsa asioihin ovat heille vain pelinappuloita joita siinä käytetään härskisti hyväksi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

”Haluan olla myös esimerkkinä muille syrjäytymisvaarassa oleville nuorille...”
En oikein usko, että pelottelu toimii. ”Koetahan sinnitellä, tai muuten sinusta tulee persu!”

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Nykyäänkin tehdään etsivää nuorisotyötä,jotta ei tulisi nk.yhteiskunnanpudokkaita sellaisista nuorista,joilla ei ole mitään suunnitelmaa/-ohjausta elämässä eteen päin ja jos ongelmia kasautuu tarpeeksi paljon,niin se ehkä pienikin motivoinnin sirpale jäänee nukkumaan Prinsessa Ruususen unta.
Ovatko nykyään vaatimukset kuin odotukset toisille nuorille liian korkeat,verrattaessa edellisiin vuosikymmeniin.

Nuorten syrjäytymisvaara on eräs suurimmista uhista tässä nyky-yhteiskunnan hektisessä elämässä,jos ongelmat kasautuvat eri syistä liian syviksi,eikä pidä unohtaa seikkaa että kuinka paljon se vaatii myös vanhemmiltakin jotta osa nuorista ei ajautuisi ns.oman onnensa nojaa.

Etsivä ja vastuullinen kuin eteenpäin vievä etsivä nuorisotyö on erityisen tärkeä,etenkin nuorille jotka etsivät omia polkujaan kuin myös koko yhteiskunnalle.

Olet tosi hyvällä asialla,niin lasten kuin nuorten hyväksi !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset