PiaKuparinen Suomalainen hyvinvointi on SUOMALAISEN oikeus!

Taustat

Muistatteko kun sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoi kansalle tuntevansa jokaisen turvapaikanhakijan taustan? Turun marokkolainen terroristipuukkottaja, Kajaanissa miehen tappaneet kaksi irakilaista turvapaikanhakijaa ja Oulun, Helsingin ja lukuisien muiden paikkakuntien maahan laittomasti tulleet rikolliset olivat siis hyvin tiedossa jo tuolloin? Kuten kaikki jo tulloin ymmärsivät, totta lausunnossa oli vain se, että suurin osa tulijoista on pystytty rekisteröimään. Toki heidän itsensä ilmoittamilla nimillä ja tiedoilla, joista suurin osa oli keksittyjä tai salakuljettajilta ostettuja.

On todella hämmentävää, että sisäministeriö tämän tietäen salli useassa kaupungissa osana “esikotoutumista” tai muuta vastaavaa uuskielistä termiä käyttäen, täysin taustoiltaan tuntemattomien miesten vierailut kouluihin ja päiväkoteihin. Siis prosessin ollessa vielä kesken! Tällainen toiminta on osoittanut erittäin huonoa harkintaa nimenomaan paikallisten päättäjien toimesta.

Mutta tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.

Mikäli haluat työskennellä lasten parissa, taustasi tutkitaan mahdollisten rikosten vuoksi. Tämä on turvallisuuden kannalta aivan oleellista ja takaa vanhempien mielenrauhan heidän jättäessään lapsensa vieraiden aikuisten valvontaan. Kysyttiinkö lasten vanhemmilta hyväksyntää kun näitä vierailuja järjestettiin? Vierailujen järjestäjät ja vierailijat myös kuvauttivat itseään lasten kanssa ja kuvia julkaistiin pitkin sosiaalista mediaa, olivatko lasten vanhemmat tästä tietoisia?

Nyt Oulu ja ilmeisesti monet muutkin tätä toimintaa järjestäneet ovat heränneet etteivät nämä järjettömät vierailut palvele mitään päämäärää. Tästä Yle sai aiheen haastatella agendaansa sopivia “asiantuntijoita” , joiden lausunnot tuskin ketään yllättävät. Päivää myöhemmin opetusministeriltä yritetään pumpata juttua tukeva lausunto, mutta edes hän ei ole niin hölmö, että tuohon miinaan polkisi.

Turvapaikanhakijat, mikäli maahan pääsevät, tulisi pitää hakemuksen käsittelyn ajan valvotuissa ja suljetuissa keskuksissa. Aivan minimivaatimus päästä omin päin liikkumaan olisi varmistettu henkilöllisyys, minkä todistamisen voisi aloittaa esittämällä oman passinsa. Jos ei reppu, matkalaukku ja iPhone häviä matkalla, niin tuskin jokainen passikaan tai muuten Välimeren yli kohta pääsee passisiltaa pitkin.

Ja mikäli johonkin valtion tai kunnan ylläpitämään  laitokseen tai tomintayksikköön pitää tehdä retkiä kotoutumisen edistämiseksi, niin aloitetaan vaikka vankiloista. Varmasti sieltä löytyy joutilasta juttuseuraa kenen kanssa ottaa yhteiskuvia facebook-sivuilleen ja jakaa kavereille kotimaahan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Mikä tarve teillä on rangaista kollektiivisesti ihmisiä? Tuo todennäköisesti rikkoo perustuslakia, joten ei mene läpi. Eikö muuten perustuslakia voisi sanoa maan tavaksi tai ainakin että se pohjimmiltaan määrittelee maan tavat. Maassa maan tavalla tai maasta ulos. Persut ulos!

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Mikä ihmeen tarve on viedä aikuisia ihmisiä päiväkoteihin tai kouluihin tutustumaan lapsiin? Ei niin tehdä muidenkaan ihmisten kohdalla.

Jos aivan yleisesti pitää vanhemmilta saada lupa valokuvien ottamiseen, niin kuinka päiväkodin tai koulun työntekijät pystyvät vahtimaan ja noudattamaan tätä, kun kuskataan ulkopuolisia tiloihin ilman mitään järkevää syytä.

Toimituksen poiminnat