PiaKuparinen Suomalainen hyvinvointi on SUOMALAISEN oikeus!

Maaseudun (tule)vaisuus

  • Maaseudun (tule)vaisuus

Galluppeja ja mielipidetiedusteluja tehdään näin vaalien alla kiihtyvään tahtiin myös rajatuin kysymyksin ja rajatuille ryhmille. Eräs näistä on Maaseudun Tulevaisuuden teettämä kannatusmittaus, missä kohderyhmänä ovat maanviljelijät. Tulos on keskustalle katastrofi, joskaan ei yllätä edes Ylen uutisille tulosta kommentoitavaa keskustalaista kansanedustajaa Anne Kalmaria. Myös hän myöntää, että viljelijöiden toimeentuloa ei ole kohta päättyvällä hallituskaudella pystytty turvaamaan. Kun linjana on kaupunkilaisia kosiskeleva cityliberaalius, joka ei juuri poikkea vihreiden politiikasta, ei ole ihme, että viljelijät pettyneinä etsivät puolustajaansa muualta.

 

Kokoomus saa gallupissa 11 prosenttia ollen kolmanneksi suosituin ja muut puolueet ymmärrettävästi vain vähäistä kannatusta. Koska miksipä pienyrittäjäviljelijä haja-asutusalueella tukisi vihervasemmiston maaseutua kurittavaa politiikkaa, missä liikkuminen autolla pyritään estämään sekä liha- ja maitotuotteet kieltämään. Soijapapu viljeltynä ei kuitenkaan Suomessa menesty vaan se on rahdattava laivoilla maailmalta.

 

Eikä kokoomus paljon muista edellä mainituista eroa, vaikka saikin näkyvyyttä näennäisesti autoilumyönteisellä kampanjallaan. Puolue on sitoutunut samoihin epärealistisiin ilmastovaatimuksiin kuin muutkin puolueet ja kaavailee jo korotuksia autoveroon, kun ja jos kaupungeissa sähköautot yleistyvät ja päästöihin perustuva verokertymä pienenee.

 

Toiseksi suosituin puolue viljelijöiden keskuudessa onkin Perussuomalaiset, jonka kannatus on noussut lähes 5 prosenttiyksikköä, 13 prosenttiin. On hyvä, että vielä löytyy joku, jolle on tärkeää turvata kotimainen maataloustuotanto ja huolehtia myös syrjäseutujen asuttuna pitämisestä. Liikkuminen on välttämätöntä, joten tiet on pidettävä kunnossa eikä yksityisautoilusta tule rangaista kohtuuttomilla kustannuksilla ja rajoituksilla.

 

Suomalainen elintarviketuotanto ja maatalous ovat eettisempi ja ekologisempi vaihtoehto kuin tuonti ulkomailta. Mahdollisista kriisitilanteista emme selviä, ellemme huolehdi omasta ruoantuotannostamme. Kaupungit elävät maaseudusta eikä päinvastoin. Siinä teemoja, joiden eteen olen valmis tekemään töitä Suomen viljelijän puolesta.

 

Muutetaan Sipilän johdolla luotu maaseudun vaisuus paremmaksi tulevaisuudeksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Maaseudun alasajo vain kiihtyy, jos hallituksen runko on sdp ja kok tai kepu. Aika selvää on, että Karvisen leikkausehdotus toteutetaan. Sen mukaan tiloilta, joiden maatalouden myyntitulot on alle 20000 €, poistetaan tuet. Tämä koskee suurta joukkoa osa-aikaisia tiloja. Tällä on merkitystä ihmisten toimeentulon, mutta myös pysyvän asutuksen ja ympäristönhoidon kannalta. Mielenkiintoista, että ajatus on lähtöisin keskustaa lähellä olevalta ehdotuksen tekijältä.

Tällä on ehkä ajateltu tuettavan jäljelle jäävien tilojen mahdollisuuksia. Näin ei tapahdu, koska näin vapautuva viljelyala ei sanottavasti hyödytä jäljelle jääviä tiloja monestakaan syystä. Tällä ei kannattavuutta ratkaista.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Noo jos maajussit haluaa ja järjestävät taloutensa semmoseksi, että he voivat alkaa elää luontaistaloudessa ja kasvattavat ruokansa vain itelle. Jo 3 --4 lehmää sitten riittäkin eli siiŧä saisi voin ja kermat ja maidon ja viilit itelle. Näinhän 60--luvulla elettiin. Mistä ruoka muille?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Ei vain toimi noin. Jostain pitäisi saada edes vähän rahaa. Katsos, kun tähän aikaan ei luontaistalous istu. Useimmat lyö laudat ikkunoihin ja lähtevät. Ennen mentiin Ruotsiin, mutta ei enää onnistu. Ja onhan se toimeentulotuki ja kortisto, mutta kalliiksi käy nekin.

Ruokaa saa kuulemma maailmalta. Sen hinta vain nousee sitä enemmän, mitä vähemmän meillä on omasta takaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset