PiaKuparinen Suomalainen hyvinvointi on SUOMALAISEN oikeus!

Turvapaikka vastaanottokeskuksen henkilökunnalle?

Sipilä kutsui 2015 maailman kylään ja on jälki ollut sen jälkeen julmaa. Olemme saaneet Turun terroristinen puukotuksen , kaksi naisen tappoa Porissa, Otanmäen tapon ja muun muassa Kotkan murhan , missä jo kertaalleen väkivaltarikoksista tuomittu irakilainen tappoi toisen maahanmuuttajan. Tietenkin Oulun ja muiden paikkakuntien tuoreet seksuaalirikokset, joissa moni uhri on ollut alaikäinen. Kempeleen vokin pääministeri sulki jo tuoreeltaan, kun kolahti kotikulmille. Lisäksi paljon muuta turvattomuutta on aiheutunut.

Tämän päälle uutiset kertovat, että vastaanottokeskuksissa työskentelevä henkilökunta saa osakseen uhkailua ja aggressiivista käytöstä. Toki YLE listaa “lieventävät asianhaarat”, itse asiassa uutisessa väliotsikoidaan Ilmapiirin kiristymiseen on hyvät syyt”. Hyvät? Syyt?

Mitkähän nämä syyt mahtavat olla, annetaan toimittajan ja uutisessa haastateltujen itse kertoa. “Pitkittyneen turvapaikanhakuprosessin lopputuloksena vastaanottokeskukset ovat täynnä konfliktimaista tulleita henkilöitä, jotka ovat eläneet vuosia laitosmaisissa oloissa, joilla on niukasti toivoa oleskeluluvan saamiseen”. Johtopäätös on kuulemma, että tämäkin on vain osa turvapaikanhaun prosessia, kestäkää ja kärsikää.

Kun  jopa YLE tunnetuin ennakkoasentein lähtee asiaa uutisoimaan, on helppo huomata, että todellinen uhka on olemassa. Suomen pitäisi pystyä sulkemaan kielteisen päätöksen saaneet odottamaan palautusta kotimaahansa ilman, että aiheutuu turvallisuusuhkaa. Jos joku on oikeasti uhattuna ja hengenhädässä ja on saanut turvan, katon pään päällä ja maksuttoman elatuksen luulisi tämän riittävän. Minimivaatimus on ettei käy auttajansa päälle. Ei voida hyväksyä, että vastaanottokeskusten henkilökunta on väkivallan uhan alla.

Puhuttaessa prosessin pitkittymisen aiheuttamista turvallisuusuhista, niin toki paras lääke on ettei koko prosessia aloiteta. Irakilainen tai afgaani ei Ruotsista tullessaan ja kymmenen turvallisen maan läpi ravattuaan ole millään tavalla vaarassa. Turvapaikkaprosessi on kallis, tehoton ja turvallisuutta heikentävä järjestelmä, jonka kustannuksilla voisimme saada hyvinvointia omille kansalaisille.

Me suomalaiset tämän hyvinvoinnin olemme luoneet ja ylläpitäneet - ei hukata sitä maailman tuuliin.

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Riehujat ja uhkailijat pitäisi siirtää välittömästi suljettuun laitokseen odottamaan pikaista maastapoistoa. Sen pitäisi olla automaattinen seuraus tällaisesta käytöksestä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Yllättäen turvapaikan hakija kääntyy kristinuskoon, tai huomaa olevansa homo. Tottakai tuollainen saattaa ketuttaa aikuisia miehiä ja aiheuttaa kiukuttelua ja äksyilyä. Hermohan siinä menee. Eikä tilanne helpotu, jos on homoksi ja / tai kristittyksi ilmoittautunut, eikä sittenkään saa lupaa jäädä muiden elätettäväksi lihapatojen viereen.

Kortit on käytetty, mitä seuraavaksi ?

https://www.aftonbladet.se/story/af7ae028-12c7-4d6...

Heikki Palonen

Hieno kannanotto, Pia! Lisää tällaista!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset