PiaKuparinen Suomalainen hyvinvointi on SUOMALAISEN oikeus!

105 Kunnian Päivää

  • Vastaanottokeskus 1939
    Vastaanottokeskus 1939

Tänään on kulunut 79 vuotta siitä, kun talvisota oli päättynyt, aseet vaienneet ja elettiin ensimmäinen välirauhaksi myöhemmin kutsutun ajanjakson päivä. Takana oli raskaan veron kansakunnalta vaatinut talvi ja ankarat puolustustaistelut ylivoimaista hyökkääjää vastaan, joiden seurauksena Suomi säilytti itsenäisyytensä.

 

105 kunnian päivää.

 

Talvisota yhdisti kansan, joka vielä 1939 kipuili itsenäisyytensä alkuvuosien sisällissodan aiheuttamien jakolinjojen ja traumojen kanssa. Se loi pohjan sille, että Suomi selvisi myös seuraavasta sodasta, ehkä sen hävinneenä, mutta oman kansallisen identiteetin ja asemansa itsenäisten kansojen joukossa lunastaneena. Tälle pohjalle on rakennettu kotimaamme, Suomi, ainoa paikka maailmassa, mikä kuuluu suomalaisille.

 

Sodan jälkeiset sukupolvet ovat rakentaneet ja luoneet työllään terveyden- ja sairaanhoidon, toimivan koulutusjärjestelmän ja vakaan edustuksellisen demokratian. Sosiaaliturvan, jossa heikommasta pidetään huolta ja toimivan infran. Hyvinvointivaltion. Tätä hyvinvointia ollaan valitettavasti kovaa vauhtia rapauttamassa ja tekemässä Suomesta koko maailman sosiaalitoimistoa käytännössä kaikkien muiden eduskuntapuolueiden toimesta.

 

Suomalaisilla on mahdollisuus äänestämällä ottaa Suomi takaisin - äänioikeus on eräs itsenäisen valtion tunnusmerkeistä, joka talvisodankin 105 taistelupäivänä raskaalla hinnalla lunastettiin

 

Tänään on eduskuntavaaleihin tasan kuukausi aikaa ja ehdokkaiden äänestysnumerot julkaistiin.

 

Omaksi numerokseni tuli Hämeen vaalipiirissä 105.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Paljon onnea tuleviin vaaleihin

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Siihen aikaan kun minä kävin koulua, talvisota päättyi 13.3.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Tässä kansanedustajaehdokkaalle historiallista faktaa.

Ote Ktp:n laajasta puheenvuorosta Istanbulissa Turkissa. Puheenvuoro oli pyydetty ennakkoon eurooppalaisten Kommunististen ja työväenpuolueiden konferenssille, johon osallistui helmikuun puolivälissä 30 puoluetta.

Porvariston mytologia:"Talvisodan henki"

"Talvisodan ympärille on kehitetty oikeistolainen mytologia yhtenäisestä kansasta, joka puolustautui hyökkäystä vastaan. Puhutaan "Talvisodan hengestä". Todellisuus on kuitenkin toinen. Sota ei ollut pelkkää itsepuolustusta vaan Suomen sotakiihkoilevat porvarit ja Suur-Suomen rakentajat olivat sodan syttymiseen vähintään osasyyllisiä torjuessaan Neuvostoliiton kaikki yritykset rauhanomaiseen ratkaisuun.

Oli selvää ettei Neuvostoliitto voinut olla toimettomana Saksan marssiessa sitä kohti. Todellisuudessa Suomen porvarit toivoivat Saksan murskaavan Neuvostoliiton. He valitsivat fasistien puolen. Tästä sai kärsiä tavallinen kansa.

Myyttistä kansan yhtenäisyyttä ja "Talvisodan henkeä" luotiin vangitsemalla ja tukahduttamalla vasemmisto ja rauhanliike. Se siitä kansan eri luokkien "yhtenäisyydestä". Porvarien valheellinen luokkaharmonia perustui raakaan luokkataisteluun ja valtioterroriin.

Tässä apuna olivat tannerilaiset oikeistososialidemokraatit, ainoa "työväenjärjestö" jonka annettiin toimia rauhassa. Tannerilaiset olivat yksiä harvoja "vasemmistolaisia", jotka liittoutuivat myöhemmin Hitlerin kanssa."

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...torjuessaan Neuvostoliiton kaikki yritykset rauhanomaiseen ratkaisuun. "
Mitenkäpä Eesti, torjuiko se moiset yritykset?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kuvatekstistä suositukset.

Eräs syy talvisotaan oli varmaankin suomalaiset kommunistit, jotka levittivät väärää tietoa kansan kapinahalusta. Stalinhan ei itse kovinkaan hyvin tuntenut Suomea ennen sotia, mitä nyt oli Tampereella käynyt.
Putin on sentään asunut Turussa, mitä pidän ihan hyvänä asiana. En usko, että mitkään päkmännit saavat häntä narrattua.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kommunistit oli jo 1930-luvun lopulla häädetty maasta ja suljettu vankiloihin. Väärän tiedon levittäminen ei ollut mahdollista mihinkään suuntaan.

Väärää tietoa levittivät suomalaiset diplomaatit ja Erkon johtama oikeisto, joka sabotoi kaikki rauhanomaisen ratkaisun mahdollisuudet.

Tässä Ktp:n Istanbulin puheenvuoro kokonaisuudessaan. Siinä selostetaan myös rauhanneuvottelujen kulkua. https://www.ktpkom.fi/yleinen/ktpn-puheenvuoro-alo...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Eihän kommunisteja tarvinnut häätää – hehän itse pakenivat oma-aloitteisesti Neuvosto-Venäjälle hävittyään aloittamansa vapaussodan / sisällissodan.

Toki generalissimus Stalin sittemmin huomasi, millaista joukkoa he olivat, ja karsi heitä joukosta kovalla kädellä – paljon kovemmalla kuin Suomen tasavalta konsanaan.

Otto Wille Kuusisen lisäksi vain suppea joukko säilyi elävien kirjoissa. Heidän houreitaan toistelevat vielä tänäkin päivänä Stalinin umpiluisimmat ja kritiikittömimmät kannattajat, kuten Raunon linkistä näkyy.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto Vastaus kommenttiin #10

Putin sanoi pari vuotta sitten Talvisodan olleen vain 1920 väärin vedettyjen rajojen oikaisua ja pahoitteli vielä että Stalinilta jäi oikaisutoimi kesken. Kun Venäjän presidentti puhuu tällaisia, kannattaa uskoa, että rajaoikaisut, joita me kutsumme Talvisodaksi, tehtiin aina rauhantahtoisen ja ystävällismielisen Neuvostoliiton rauhantahtoisesta ja ystävällismielisestä aloitteesta Suomen tueksi ja hyväksi. Tietenkin tuossa ystävällisessä puuhassa kuoli paljon suomalaisia ja monin verroin venäläisiä, mutta uhreja tulee jopa yhteiseen hyvään vilpittömästi pyrkiessä. Ja kiittämättömyys on maailman palkka: Kansainliitto meni ja erotti hyväntahtoisen ja rauhaa ajavan Neuvostoliiton. No sellaista sattuu: Jeesuskin ristiinnaulittiin.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

En muista yhtä ainoata vaalia ilman jotain kursailematonta opportunistia, joka päättää valjastaa talvisodan sankarivainajat osaksi omaa ja vain omaa vaalikampanjaansa. Talvisodassa kaatuneet ovat näille poliittisille olioille pelkkää kebablihaa oman vaali-iskanderin täytteeksi, eivät mitään muuta.
Yleensä nämä irvokkaat surkimukset eivät yllä eduskuntaan, mikä on koko isänmaalle suuri siunaus.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Talvisodan kesto on joka tapauksessa hyvä muistisääntö äänestäjälle. Kun neljä vuotta sitten valitsin isänmaan puolesta hätänumeron 112, osui se äänenä Jari Lindströmille.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kaikki Suomen luokkatietoiset proletaarit – seuratkaa horjumatta Edvard Gyllingin viitoittamaa tietä!

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27145...

Tää on viimeinen taisto... tai ainakin yksi niistä. Loppuhuipennus odottaa aatteen miehiä ja naisia Sandarmohissa. Eikä nykyaikana tarvitse edes kuljettaa niin kauas, palvelut tuodaan lähelle: https://www.youtube.com/watch?v=8-UgMQUE7KQ

Toimituksen poiminnat