PiaKuparinen Suomalainen hyvinvointi on SUOMALAISEN oikeus!

Raha ratkaisee?

  • Raha ratkaisee, lauloi Irwin!
    Raha ratkaisee, lauloi Irwin!

Vaalien alla on taas selvitetty vaalirahoitusta. Tilanne on parantunut takavuosien vaalirahaskandaalista, missä etenkin keskusta ja kokoomus ryvettivät itseään ottamalla rahoitusta joukolta liikemiehiä, jotka halusivat rahalla tukea itselleen suotuisia ehdokkaita. Silti vaalirahoituslaissa on edelleen korjattavaa ja Valtiontalouden tarkastusvirastolla vain rajatusti keinoja puuttua lain kiertämiseen.

 

Tässäkin tehdyssä selvityksessä käy ilmi, että yritykset ja niiden eturyhmät pilkkovat tukensa pienempiin osiin, ettei lähdettä tarvitse ilmoittaa. Oma lukunsa on ammattiyhdistysliikkeiden kanavoima tuki, mikä on tarkoitettu ilmeisesti demareille ja mahdollisesti muulle vihervasemmistolle. Itsekin sain tämän kokea, kun yritin tukea paikalliselta ammattiosastolta hakea, ei myönnetty, vaikka duunarina ajan yleissitovuutta ja teollisuuden työpaikkojen säilymistä siinä missä muutkin jäsenet. Jäsenmaksuja liitolle maksaessa ei ole puoluekantoja kyselty, raha liitolle päin näkyy kyllä kelvanneen viimeiset kymmenen vuotta.

 

Näkyvyys maksaa, ja vaikka internet monien maksuttomien some- kanavien myötä on tasoittanut tilannetta, ovat ehdokkaat edelleen eriarvoisessa tilanteessa. Tuet kanavoituvat tietyille ehdokkaille, jotka ovat usein jo valtakunnallisesti tunnettuja ja lähes aina edustavat puoluetta, jolla kansanedustajia jo on riveissään. Rahoituksen lähteiden ilmoittamisen lisäksi olisikin hyvä kiinnittää huomiota myös sen määrään. Jonkinlainen ehdokaskohtainen  katto vaalirahoitukselle voisi tulla kyseeseen. Raha ei saisi ratkaista liiaksi läpimenijöitä.

 

Oma vaalibudjettini tulee olemaan noin kuusi tuhatta euroa, mistä valtaosa on omaa rahoitusta koostuen säästöistä ja lainasta. Puolueeltani ja sen yhdistyksiltä sekä muutamilta yksityislahjoittajilta olen saanut jonkin verran rahoitusta, mistä olen kiitollinen. Monet ehdokkaat joutuvat operoimaan huomattavasti pienemmilläkin budjeteilla. Olen halunnut ja pystynyt tuonkin verran rahaa satsaamaan, koska uskon että ajamani asia, suomalaisen hyvinvoinnin puolustaminen, on niin tärkeää etten voi jäädä katsomaan sivusta kun sitä ollaan heikentämässä. Täytyy vain uskoa, että viestimme tavoittaa riittävän määrän äänestäjiä ja pääsemme ottamaan Suomen takaisin!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Koska eduskuntapuolueet ilmoittavat vaalirahoituksensa? ( ja varsinkin siis heidän ehdokkaat?

P.s Mene vastaamaan mun uusimpaan kirjoitukseen. Ehdokas kun olet.

Käyttäjän PiaKuparinen kuva
Pia Kuparinen

Puolueiden budjetteja tuolla:
https://yle.fi/uutiset/3-10709280

Ehdokkailla velvollisuus ilmoittaa vaalien jälkeen, mikäli tulevat valituiksi tai varalle. Osa on tehnyt ennakkoilmoituksia:

https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/74...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ennakkoilmoitus pitäisi säätää lakiin seuraavan eduskunnan toimesta. Lisäksi kaikkien ehdokkaiden tulisi ilmoittaa rahoittajansa. Kannatan avoimuutta en suhmurointia.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

eikös vain valittujen edustajien ole pakko ilmoittaa. Muilta vapaaehtoista?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Valittujen ja varalle valittujen tulee ilmoittaa. Ennakkoilmoitus on vapaaehtoinen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ennakoilmoitus pitäisi olla pakollinen ja julkaista viideistää viikko ennen vaaleja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minä valitsen rahankäytön perusteella.

Toimituksen poiminnat