PiaKuparinen Suomi on hyvä maa - pidetään se sellaisena!

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 34 min 1 s sitten

HS: Raju avautuminen ministeriön sisältä – johto ja lainvalmistelu ”täysin hukassa”

1 tunti 4 min ago

Sosiaali- ja terveysministeriöstä on irtisanoutunut tänä vuonna toistaiseksi 44 henkilöä ja useat virkamiehet kertovat Helsingin Sanomille ministeriön lainvalmistelun olevan rikki.

Yli 20 vuotta ministeriössä toiminut neuvotteleva virkamies Pia-Liisa Heiliö kertoo lehdelle, että hyvä lainsäädännön valmisteluprosessi on ministeriön johdolta ”täysin hukassa”. Hän arvostelee, että ministeriön virkamiesjohtajista on tullut poliitikkojen juoksupoikia.

Tällainen on Bernerin ja autoalan sopimus: Nuorennusleikkaus Suomen autokantaan

2 tuntia 1 min ago

Autoala ja Suomen valtio ovat torstaina solmineet vapaaehtoisen ilmastosopimuksen liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Tavoitteeksi otetaan muun muassa autokannan keski-iän alentaminen 1,5 prosenttia vuodessa. Sopimukseen kirjatut konkreettiset toimenpiteet rajoittuvat lähinnä valtion verotuksellisiin kannusteisiin ja informaation jakamiseen kuluttajille.

Valtion puolesta sopimusta olivat solmimassa liikenneministeri Anne Berner (kesk) ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk). Viidennes kasvihuonekaasupäästöistä tulee liikenteestä, ministeri Berner sanoo.

Mika Lintilä: Suomesta ei puutu rahaa vaan omistajia – ”Tarvitsemme omistajuusohjelman”

2 tuntia 58 min ago

Suomi tarvitsee omistajuusohjelman, julisti elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) Sijoitus–Invest-tapahtumassa torstaina.

”Suomi on palannut tällä vaalikaudella kasvun tielle. Olemme katkaisseet näivettymisen kierteen, joka nakersi hyvinvointiamme. Maailmantalouden epävarmuuksiin emme voi vaikuttaa. Mutta kotimaisiin tekijöihin voimme puuttua, jotta pysymme kasvun polulla. Siksi tarvitsemme ensi vaalikaudella ohjelman omistajuuden edistämiseksi.”

Lintilän mukaan Suomessa ei ole pulaa rahasta, ”Suomessa on pulaa omistajista”.

Virkamiehelle huomautus lomaviestistä: ”Poissaoloilmoitus on tehtävä myös ruotsiksi”

3 tuntia 18 min ago

Oikeusasiamies on linjannut, että virkamiehen lomaillessa sähköpostin automaattisten poissaoloilmoitusten teksti pitäisi olla ilmoituksessa sekä suomeksi että ruotsiksi. Asiasta kertoo Tekniikka&Talous.

Lomailmoitusten kielestä kantelun oikeusasiamiehelle teki Kelan kanssa asioinut ihminen. Hän oli tehnyt tietopyynnön lomakauden aikana ja oli siksi yhteydessä sähköpostilla useaan Kelan edustajaan.

Tuore ennuste oli ”shokki” – Pekka Lundmark pitää työperäistä maahanmuuttoa nyt välttämättömyytenä

3 tuntia 57 min ago

Fortumin toimitusjohtaja, vastavalittu EK:n puheenjohtaja Pekka Lundmark toteaa, että teknologia haastaa perinteiset tavat tehdä työtä, mutta kyseessä on Suomen kannalta hänen mielestään enemmän mahdollisuus kuin uhka. Tämä johtuu pitkälti maamme korkeasta koulutustasosta.

Lundmarkin mielestä työ- ja elinkeinoelämä on juuri nyt mielenkiintoisessa murroksessa. Aika ja paikka menettävät merkitystään työnteon kannalta. Hän viittaa automatisaatioon ja robotiikkaan.

Putinin tiedustelupäällikkö on kuollut

4 tuntia 51 min ago

Venäjän asevoimien tiedusteluelimen (GRU) johtaja, kenraali Igor Korobov on kuollut 62-vuotiaana. Venäläisviranomaisten mukaan hän kuoli pitkäaikaisen, vakavan sairauden seurauksena.

Jokerit kovassa vedossa – kaatoi idän kakkosryhmän

21.11.2018 23:02

Jokerit otti jääkiekon KHL:ssä toisen perättäisen voittonsa kovemman luokan joukkueesta kaadettuaan Avangard Omskin keskiviikkona Helsingissä 7-4. Jokerit oli toisessa erässä erityisen vahva siirryttyään siinä 5-1 -johtoon.

- Toka erä oli meiltä tosi vahva ja tehokkuus oli huippuluokkaa. Seitsemän tehtyä maalia kotiyleisön edessä. Pitää olla tyytyväinen, summasi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuran verkkosivuilla julkaistussa äänihaastattelussa.

Marjamäki muistutti, ettei vastus ollut heppoinen, vaikka seitsemän maalia tehtiinkin.

Ihmetys suomalaisesta systeemistä: Lomatoimintaa tuetaan julkisista varoista, kansanedustajille +2000 €/kk Veikkaukselta

21.11.2018 19:26

Ajatuspaja Libera nostaa sivuillaan esille Veikkauksen tuottojen jakamisen lomajärjestöille.

Nykyisin MustRead-palvelussa toimiva Liberan entinen toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen ihmettelee Libera-blogissa, miksi Veikkaus-varoja jaetaan sosiaali- ja terveysministeriön kautta järjestöille, jotka ovat lähellä poliittisia puolueita ja ay-liikettä.

Suomi puuttuu Afrikan metsäkatoon – Juha Sipilältä miljardien aloite EU:lle

21.11.2018 18:33

Suomi haluaa Euroopan unionin ryhtyvän metsittämään Afrikkaa osana komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin julkistamaa mittavaa kumppanuusohjelmaa. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) esitteli tänään keskiviikkona Suomen aloitteen EU-päättäjille.

 ”Haluan esitellä teille Suomen pääministeri Juha Sipilän aloitteen, joka nostaa metsät myös EU:n ilmastokamppailun keskiöön”, Leppä sanoi Suomen ja Ruotsin koolle kutsumassa EU-päättäjien Metsäakatemiassa Asikkalassa.

Viisi puoluejohtajaa rajoittaisi lakko-oikeutta Suomessa

21.11.2018 18:24

Poliittista lakko-oikeutta Suomessa haluaisi rajoittaa yhteensä viisi eduskuntapuolueen puheenjohtajaa. Asiaa kysyttiin Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) vaalitentissä tänään keskiviikkona.

EK on aiemmin ehdottanut poliittisten lakkojen rajaamista Suomessa. LUE TARKEMMIN: EK:n Häkämies vaatii: Lakot kuriin nopeasti uudella lailla

LUE MYÖS: 

Jan Vapaavuori väläyttää Helsingin lähtöä – Kuntaliiton Paatero: ”Tähän pitää suhtautua vakavasti”

21.11.2018 17:25

Helsingin pohdintaan Kuntaliitosta eroamiseksi pitää suhtautua vakavasti, sanoo liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Sirpa Paatero (sd). Paatero kertoo Uudelle Suomelle haluavansa tavata ja keskustella asiasta myös pormestari Jan Vapaavuoren (kok) kanssa.

Formula ykkösten 2019 tallipaikat selvillä – Kubican kärsivällisyys tuotti tulosta

21.11.2018 17:05

Formula ykkösten Williams-talli tulee torstaina vahvistamaan, että Robert Kubica kilpailee tallin autolla ensi kaudella. Helmikuussa 2011 vakavan käsivamman saanut puolalaisajaja Kubica tekee Formula ykkösiin paluun kilpakuljettajaksi kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Kubica oli viime vuosikymmenen lopulla F1:n lupaavimpia ajajia. Hänen uransa F1:ssä katkesi kuitenkin vakavaan rallionnettomuuden, jossa hän oli menettää toisen kätensä.

Synnytystonni käteen vai lyhyempi työaika? – Sipilä: ”Älkää tehkö niin paljon määräaikaisia työsopimuksia”

21.11.2018 16:45

Kristillisdemokraatit esittää Suomen syntyvyyslukujen parantamiseksi niin sanottua synnytystonnia, joka keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän mielestä on harkitsemisen arvoinen.

Synnytystonni nousi esiin Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) järjestämässä vaalitentissä, jossa ovat paikalla kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.

Suomi sai nyt liikenteen ”runkoverkon” – ”Tällaista ei ole ennen nähty”

21.11.2018 14:47

Liikenne- ja viestintäministeriö on määritellyt Suomen liikenteen ”runkoverkon”. Uudessa asetuksessa listataan Suomen maanteiden ja rautateiden pääväylät, jotka halutaan pitää priimakunnossa läpi vuoden.

Tavoite on, että pääväylät olisivat nopeimpia reittejä. Maanteillä nopeusrajoitus pääosin vähintään 80 km/h ja moottoriteillä pääosin 120 km/h. Henkilöliikenteen rautateillä nopeus pääsääntöisesti 120 km/h ja tavaraliikenteessä 80 km/h.

Uudet luvut julki: Kuva osoittaa ison pompun Suomen työllisyydessä – Sipilän hallituksen ”tavoite saavutetaan”

21.11.2018 14:26

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedottaa uudesta työmarkkinaennusteestaan, jonka mukaan Juha Sipilän (kesk) hallituksen 72 prosentin työllisyystastetavoite ”saavutetaan ensi vuonna”.

”Työllisyyden kasvu on vuonna 2018 ollut jopa vahvempaa kuin toteutuneen talouskasvun perusteella olisi voinut odottaa. Tuoreen työmarkkinaennusteen mukaan työllisyys kasvaa vuonna 2018 noin 66 000 henkilöllä ja vuonna 2019 työllisyyden ennustetaan kasvavan noin 30 000 henkilöllä”, ministeriö kertoo tiedotteessaan.

”Lelusalakuljettaja” Adhamille 10 kuukauden vankeustuomio – ”Varat pääosin käytetty yleishyödylliseen toimintaan”

21.11.2018 12:47

”Lelusalakuljettajana” julkisuudessa tunnettu Rami Adham on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa rahankeräys-, kirjanpito- ja rekisterimerkintärikoksesta sekä useista väärennyksistä yhteensä kymmenen kuukauden vankeuteen. Syytteen törkeästä rahanpesusta käräjäoikeus hylkäsi.

Tuomio ei ole lainvoimainen, sillä tuomiosta on mahdollisuus valittaa.

Adhamin saama tuomio liittyy Suomi Syyria Yhteisö -yhdistykseen, jolle Adham keräsi rahaa, jonka ilmoitti menevän avustustyöhön Syyriassa.

Eduskunta hyväksyi 19 euron säästön autoilijalle: Kokoomuslainen yllätti keskustelussa – ”Tämä on kyllä tosi erikoinen esitys”

21.11.2018 12:16

Eduskunta äänestää tänään suomalaisten vuosittaisen ajoneuvoveron alentamisesta keskimäärin noin 19 eurolla vuodessa. Oppositiopuolueista esitetään koko esityksen hylkäämistä sekä nykyisen ajoneuvoveron muokkaamista ilman hallituksen ehdottamaa 50 miljoonan euron alennusta.

PÄIVITYS: Eduskunta hyväksyi keskiviikkoisessa äänestyksessä ajoneuvoveron alennuksen äänin 101-59. Poissa äänestyksestä oli 39 kansanedustajaa.

Nyt tuli konkreettinen esitys: Sosiaaliturva uusiksi – Jokainen ansaittu euro vähentäisi etuuksia 0,6 eurolla

21.11.2018 10:41

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ehdottaa sosiaaliturvauudistukseen kannustinmallia, jonka tavoitteena olisi järjestön mukaan pitää huolta jokaisesta työttömästä ja kannustaa eri elämäntilanteissa olevia työllistymään.

”Pidämme työn ja työllistymisen edistämistä sekä syrjäytymisen ehkäisemistä keskeisinä ja ensisijaisina lähtökohtina. Haluamme myös varmistaa järjestelmän rahoituspohjan kestävyyden”, johtaja Katarina Murto toteaa STTK:n tiedotteessa.

Ylen MOT: Tätä ”sokerideittailu” todella on – seksikauppaa, jossa mukana myös alaikäisiä

21.11.2018 09:41

Niin sanotun sokerideittailun varjolla käydään avointa seksikauppaa, kertoo Yleisradion MOT-ohjelma, jonka toimittajat ovat perehtyneet aiheeseen esiintymällä ”sokerityttöinä”.

IL: Ex-kansanedustaja tienasi satoja tuhansia euroja Lontoossa – palasi Suomessa heti sopeutumiseläkkeelle

21.11.2018 08:31

Sdp:n entinen kansanedustaja ja pitkäaikainen oikeusministeri Johannes Koskinen alkoi nostaa kansanedustajan sopeutumiseläkettä heti palattuaan Suomeen rahakkaan Lontoon-palkkioviran päätyttyä, Iltalehti kertoo.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset